Koronavirus den desátý – vláda zakázala veřejné akce a uzavřela školy

Tato opatření je možno považovat za významná, ale pokud by vláda včas omezila cestování z ohrožených zemí, Itálie, Čína, Korejská republika, a zavedla již před několika týdny kontroly na hranicích a letištích, tak jsme mohli získa

Tato opatření je možno považovat za významná, ale pokud by vláda včas omezila cestování z ohrožených zemí, Itálie, Čína, Korejská republika, a zavedla již před několika týdny kontroly na hranicích a letištích, tak jsme mohli získat čas. Čas na vývoj léků a očkování a mohly se zachránit lidské životy. Za několik dnů začnou umírat i u nás pacienti. A to jsme mohli oddálit, snížit počet obětí, právě kvůli tomu, že se mohl mezi tím vyvinout lék.

 

 

Za několik dnů začnou umírat i u nás pacienti. A to jsme mohli oddálit, snížit počet obětí, právě kvůli tomu, že se mohl mezi tím vyvinout lék.

 

Když jsem před 14 dny uvedl, že do 2-4 týdnů bude virus i u nás, tak jsem se skoro trefil, zatáhli jej sem po 4 dnech. Minulé pondělí jsem uváděl, že do týdne to bude po celé ČR i v Pardubicích. V Pardubicích to zatím není, je to otázka hodin a dnů.

Obavám se, že za několik týdnů, to může u nás vypadat jako v Itálii. Doufám, že se tomu podaří zabránit, že se tomu vyhne.

 

Premiér Babiš řekl opakovaně, že nemůžeme lidem zakázat cestovat, že nemůžeme omezit občany jiných zemí EU. Tedy je lepší dostat pokutu od EU, než pohřbívat každý den desítky spoluobčanů.

 

V pátek jsem poslal e-mail primátorovi Pardubic M. Charvátovi, mimo jiné jsem mu psal, kdy budou viset informační letáky na veřejných budovách, ale také na zastávkách MHD, poštách a provozovnách.

 

To šlo udělat ze dne na den, ještě před tím, než by se vytiskly informační letáky pro všechny občany. Napsal jsem mu, kdy se budou dezinfikovat prostředky MHD.

 

 

Žádná odpověď.

Když jsem před více než 30 lety v dobách tzv. reálného socialismu napsal dopis na ministerstvo, tak mi do 30 dnů odpověděli. Dnes se na většinu dopisů občan nedočká odpovědi

 

Někteří psali, že si kvůli koronaviru nenechají zkazit dovolenou v Itálii. Teď budou asi brečet, že jim italská vláda zkazila dovolenou, protože uzavřela i vleky, muzea atd.

Našli se blbci, kteří se ještě o víkendu vypravili do Itálie, a teď zjistili, že si nezalyžují, jak se těšili. Teď si už opravdu nezalyžují.

 

Moji kritiku policie městské a státní v Pardubicích, kterou jsem zveřejnil minulé pondělí na IDNES, publikoval pardubický Týdeník Pernštejn včera a je pravděpodobné, že něco vyjde i v jiném médiu.

 

Hlavně si nenechte zkazit dovolenou v Itálii, je příznačné, že radost si udělali i lékaři. Někdo má pocit, že má o trochu více než ostatní, že má do p….e díru, a prostě to nevydrží bez lyžovačky v Itálii.

 

Už několik měsíců je myslícímu člověku jasné, že to muselo přijít i k nám, že by myslící člověk měl sedět doma na zadku. Lyžování není žádné lidské právo, ani nějaká potřeba, bez které se neobejde.

 

 

Pravý doktor přírodních věd

 

 

 

 

Autor: Karel Vašíček | úterý 10.3.2020 10:42 | karma článku: 14,01 | přečteno: 804x