Koronavirus den 219. - dnešní opatření jsou bohužel začátkem

13. září jsem na tomto místě napsal, že dříve či později nevyhneme zavření škol a dalších služeb. Tehdy jakýsi Jiří Konrád označil můj příspěvek za úlet  

 

 

 

K současné politovánihodné katastrofě nemuselo dojít, kdyby se o prázdninách neřešilo, aby si někdo mohl udělat dovolenou v Chorvatsku nebo Itálii.

Díky poměrně přísným jarním opatřením se zabránilo nejhoršímu. Bohužel někteří nezodpovědní politikové a aktivisté vehemetně tlačili na „rozvolňování opatření“.

 

Stále se najdou i lékaři, kteří situaci bagatelizují. Tzv. „prof.“ Pirk a MUDr. Šmucler či prof. Žaloudík nebo psychiatr Radkin Honzák nelze označit jinak než jako škůdce národa. „Génius“ s motýlkem není schopen sebereflexe, ani poté, kdy sám nemoc prodělal. Pan profesor tváří tvář pandémii neváhal zajet si na konferenci v Rakousku spolu s půlkou rodiny, která si udělal výlet na lyžovačku. Sám uváděl, že si ještě v Rakousku udělal velký nákup, protože v Česku by si už nenakoupil. Pokud už v té době byl infekční, tak si nedělal jako lékař starost s tím, zda někoho nemůže někoho nakazit.

Tváří tvář téměř 6 tis. mrtvých ve Švédsku či téměř 200 tis. mrtvých ve Spojených státech pomatenci jako Donald Trump, stále situaci podceňují. Americký prezident údajně měl lehký průběh nemoci, přesto byl převezen do nemocnice. Nepochybuji, že se mu dostalo nadstandardní péče, která byla v době nejhorší situace pro řadu Američanů nedostupná.

Neúspěšný uchazeč na kandidáta prezidenta USA za Demokratickou stranu Sanders označil Donalda Trumpa za nejnebezpečnějšího amerického prezidenta, proti kterému je třeba se spojit a porazit jej.

Zbývá ještě naděje, že se situace v USA „vyřeší sama“ a Donald se nakonec ani nedožije prezidentských voleb a že na komplikace s koronavirem zemře. To, že si Američané zvolili takového idiota za prezidenta jednoznačně vypovídá o amerických voličích.

I když jsem kritický k prezidentu Zemanovi, tak ten si uvědomuje, že je sám rizikovou osobou kvůli věku a cukrovce a opatření proti pandémii podporuje.

 

Pokud bude pokračovat zhoršování situace, tak se zřejmě nevyhneme ještě zpřísnění.

Kritiku ale zasluhuje, že až v těchto dnech se zajišťují ochranné prostředky pro školy. Mám na mysli respirátory, které měly být podle mého názoru zaslány do škol už před začátkem září.

 

Připadá mi neuvěřitelné, že tváří tvář možné smrti naši hudebníci v nedávné minulosti demonstrovali, aby se mohli konat koncerty. Podobně mi připadá šokující, že se takzvaně dávali dohromady provozovatelé barů a restaurací dávali dohromady, aby vyjádřili odpor proti opatřením.

Bojují zřejmě proti tomu, že jim chce někdo zachránit život.

 

 

Pravý doktor přírodních věd Karel Vašíček

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Vašíček | čtvrtek 8.10.2020 20:20 | karma článku: 17,05 | přečteno: 788x