Koronavirus den 16. - přibývá těch, kteří chodí po městě v roušce

Dnes jsem vyrazil na nákup. Roušku nosí mnohem více lidí, než včera. Prodavačky v Bille si nepořídily ani latexové rukavice. Ředitel nemocnice Na Bulovce posílá údajně maily, že  je podle něj nesmysl nosit roušky. Zbláznil se?

Informace pro ředitele nemocnice Na Bulovce a další inženýry, kteří tvrdí, že je k ničemu nosit roušky. Roušky chrání ostatní, tedy kdyby všichni nosili roušky, tak by se nikdo nenakazil. Divné, že? Vidím v Pardubicích, jak geniální podnikatelé nedají dohromady cca 10-20  Kč za roušku. Něco jako disociální osobnost, nebo prostě debilové. Na ostatních jim evidentně nezáleží, když se ostatní od nich nakazí, tak je jim to zřejmě jedno.

Hlavně, že prodavačky filosofovaly, abych dodržoval dvoumetrový odstup. Když jsem jim vysvětloval, že se to týká těch, kteří nepoužívají žádný způsob ochrany, tak to nedokázaly pochopit, že já mám roušku a rukavice, tudíž nekašlu ani na nikoho nekýchám.

Navštívil jsem lékárny po městě, abych zjistil, zda někde nemají roušky. Na hlavní ulici Třídě Míru už lékárníci roušky používali, když jsem jim říkal, že roušky včera roušky nepoužívali a ještě se prsili, že ONI SE OBĚTUJÍ, tak informovali, že byli centrálně vybaveni. Podstata problému je jaksi v tom, že když je minulý týden měli, tak necítili potřebu se sami vybavit.

 

Ještě včera se někteří spoluobčané pošklebovali, že NĚJACÍ PITOMCI NOSÍ ROUŠKY, PŘECE TO NENÍ POVINNÉ. Až bude povinné nošení v prodejnách a MHD, tak určitě někdo bude protestovat, že se jim ubližuje a znemožňuje jejich svobodné rozhodnutí ohrozit jiné.

 

 

Lékaři, kteří ještě minulý týden sdělovali pacientům, že ta pandémie nic není, že to je NAFOUKNUTÁ BUBLINA, teď brečí, že je nikdo nevybavil, že mají jen obyčejné roušky. Jak opakovaně uvádím, úspěšní podnikatelé, kteří rozdávají rozumy, že se má každý postarat sám o sebe, tak teď natahují ruku a tvrdě požadují, aby je stát vybavil.

Na jednu ambulanci praktického lékaře připadá asi 2 mil. Kč plateb ročně od pojišťoven, ale lékaři si ani náhodou nenakoupili roušky či respirátory pro sebe a zdravotní sestru.

 

Podotýkám, že ještě cca před třemi a více týdny stál respirátor cca 67 Kč a rouška cca 10 Kč a daly se koupit. Ten, kdo byl prozíravý, a vybavil se, byl za někoho, kdo je postižen stihomamem.

 

Pravý doktor přírodních věd

Karel Vašíček, Pardubice

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Vašíček | úterý 17.3.2020 15:55 | karma článku: 16,18 | přečteno: 418x