Kdo nám vládl a kdo nám vládne teď?

V pátek byla jmenovaná nová vláda a sotva se rozkoukala, už se nestačíme divit.   Dřívější tzv. „demokratická opozice“ rok a tři čtvrtě aktivně podrážela nohy v boji o záchranu zdraví a lidských životů.

Posílala do krizového štábu jako zástupce „doc.“ Šmuclera, nejchytřejšího epidemiologa na světě, odmítala prodlužování nouzového stavu. Před rokem před Vánocemi jsem se vesela zasmál, když Ing. Jurečka vydíral vládu, že bude souhlasit s prodloužením nouzového stavu do Vánoc, když vláda bude souhlasit s výjimkou pro bohoslužby. Největším naším problémem zřejmě je, aby si zbožní lidé mohli zajít do kostela a svobodně se promořit. Jak k řešení pandemie přistupovali někteří faráři. Když vláda zakázala zpěv jako rizikovou aktivitu od pondělí, prohlásil jeden farář v Holicích v Č., že dnes je neděle, zpěv je zakázaný od pondělí, tak si dnes ještě zazpíváme (a svobodně se tak promoříme).

Jsem zvědavý, jak si s bojem proti pandémií poradí ti, kteří bojovali proti „diskriminaci“ neočkovaných a teď se chystají zrušit či změnit vyhlášku o povinném očkování. Ti, kdo posílali podání k soudu proti opatřením vlády, a tvrdili, že bojují za právní stát, ve skutečnosti usilovali o zviditelnění tím nejodpornějším způsobem a v té nejhorší době. Zajímalo by mě, zda ti, kdo tvrdili, že rozhodnutí jsou nedostatečně zdůvodněná, četli a rozuměli těm studiím, které potom byly přikládány k rozhodnutím. Jak říká moje známá, co řeknete soudcům, když zjistíte, že neovládají procenta a zlomky. Co jim můžete říct, že? Jak jsou asi schopni vykládat a interpretovat údaje z nějakých studií a výzkumu novináři? Ekonomičtí redaktoři České televize vykládali, že median mzdy je nejčastěji vyplácená mzda, což je jaksi nesmysl. Absolvent VŠE prošel při studiu zkouškou z pravděpodobnosti a statistiky, přesto nerozumí elementárním statistickým pojmům.

 

Vláda se rozhodla neprodloužit nouzový stav a rozhodla se apelovat na „osobní zodpovědnost“. Ta nikdy nefungovala ani u členů současné vlády. Současný „míňa“ Jurečka se loni „občerstvoval“ na veřejnosti alkoholem, když byla konzumace alkoholu na veřejnosti zakázaná a ještě se při tom nechal vyfotografovat a fotografií chtěl potěšit své příznivce. Magistr Gazdík loni v březnu navštívil Itálii a když po návratu skončil v karanténě, tvrdil, že to nebylo zakázané. Geniální pedagog, magistr Gazdík učil procenta a zlomky a teď bude „odborně řídit“ i docenty a profesory.

To je jaksi smysl pro osobní zodpovědnost v praxi.

Další (j)elita národa „magistra“ Langšádlová, která 20 let po maturitě „vystudovala“ bakaláře size="10pt"oboru politologie na  „Vysoké škole politických a společenských věd“ v Kolíně. size="10pt"Potom „vystudovala“ magisterské studium   size="10pt"Vysoké škole mezinárodních a veřejných vztahů size="10pt" v Praze. V roce 2007 ukončila kurz MBA Basics na Business School Netherland/International. To muselo být „studium“. Jako za socialismu, jsi zasloužilá soudružka, dostaneš funkci a budeš studovat.

size="10pt"Tato „věhlasná odbornice“ nejen na politologii, ale evidentně i na vědu, teď bude mít na starosti vědu. V Interview na ČT odmítala povinné očkování a tvrdila, že oni budou přesvědčovat odmítače očkování „strategickou komunkací“. Když se moderátorka zeptala, co to tedy vlastně je, tak jsme se nic nedozvěděli.

size="10pt"Vládnout nám (cov)idioti.

 

size="10pt"Z Pardubic pravý doktor přírodních věd Karel Vašíček

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Vašíček | neděle 19.12.2021 16:02 | karma článku: 37,19 | přečteno: 1496x