Ještě větší debakl, než konzervativci očekávali

Před dvěma lety, cca 30. května 2010, jsem zveřejnil na Neviditelném psu příspěvek o tom, co mohou občané po poslaneckých volbách od nastupující konzervativní vlády. Tehdy se pod mým příspěvkem objevovaly diskusní příspěvky typu: “pane prohrál jste“ či, „jak může takový člověk učit“. Soudruzi z ODS a TOP09 by chtěli lustrovat, kdo může nebo může učit atd.

Před dvěma lety, cca 30. května 2010, jsem zveřejnil na Neviditelném psu  http://neviditelnypes.lidovky.cz/politika-volby-2010-0zq-/p_politika.asp?c=A100530_175428_p_politika_wag příspěvek o tom, co mohou občané po poslaneckých volbách od nastupující konzervativní vlády. Tehdy se pod mým příspěvkem objevovaly diskusní příspěvky typu: “pane prohrál jste“ či, „jak může takový člověk učit“. Soudruzi z ODS a TOP09 by chtěli lustrovat, kdo může nebo může učit atd.

Můj příspěvek byl tehdy velmi krotký, aby vůbec byl zveřejněn. Okamžitě jsem to napsal ještě jednou, tentokrát nat¨vrdo. Tento příspěvek ale Neviditelný pes odmítl zveřejnit. Po nějaké době jsem jej zveřejnil na zpravodajském serveru Jiřího Paroubka VašeVěc.cz. http://www.vasevec.cz/blogy/hodnoceni-voleb-kveten-2010-nezverejneno-psano-cca-315-2010

Po půl roce vlády ODS,TOP09, VV se občané přesvědčili, jaké budou ty reformy. Reformy, jejichž obsah se dal velmi jednouduše předpovídat. Ale prostý člověk má krátkou paměť a tak i invalidní důchodci naskočili na zjevné klži TOP09, že se budou chovat „zodpovědně“. Prostý člověk nějak nebyl schopen předvídat ani po 20 letech zkušeností s našimi konzervativci, jak to „zodpovědné“ chování vypadá, tedy orubání obyčejných lidí, které žádnými reformami pochopitelně není.

Včera a předevčírem se voliči rozhodli, že dávají přednost „papalášskému stylu“ ČSSD, tedy takto alespoň tuto politiku nazýval Petr Nečas. Komunisté značné části voliči evidentně nevadí, ale zřejmě jim vadí politika TOP09.

Ale naši konzervativci prohlásí: „voliči se spletli“ a jedë se dál. Zajímalo by mě, jak dlouho to bude trvat našim občanům, než učiní po 20 letech zkušeností s Mirkem Kalouskem, že tento člověk a jeho politika škodí občanům a státu.

Jestliže byl zatčen údajně přímo při činu David Rath, proč nebyla rovněž zatčena Vlastička. V jejím případě šlo evidentně o mnohem větší škodu, než v případě údajného korupčního jednání Davida Ratha. Když David zaměstnával 80 či kolik detektivů, proč se nevěnovali podobně Sašovi či Jaromíru D. Nebo Petru Bendlovi. O zakázce na tvorbu software pro administraci sociálních dávek se cvrlikalo veřejně, že je zřejmě předražená, což Jaromír popíral. S drzostí sobě vlastní tvrdil, že jeho náměstek je nevinný, že se prokáže, že nic nespáchal..

Vraťme se k volbám. Volební účast vzbuzuje otázku, jaký význam má všeobecné volební právo, když 2/3 voličů nepovažuje za nutné přijít do školy či na obecní úřad, ujít cca 300 metrů a vhodit jeden volební lístek. Před sto lety, když se zavádělo všeobecné volební právo v evropských zemích, se vzdělaní občané obávali, že prostý lid skočí na lži populistům a lhářům. Tedy takovým lidem, jako je Mirek T., jehož aféry zná celý národ, ale krátká paměť vedla voliče před dvěma a půl rokem k volbě podobných týpků, jako je Petr nebo Miroslav. Tedy představiteům politických stran, které za 3 roky vlády „zodpovědné politiky“ Mirka Topolánka ztrojnásobili deficity.

Můj kolega před nějakou dobou prohlásil, že současná vládní koalice v příštích poslaneckých volbách nemá šanci. Obávám se, že Mirek a Petr, pokud nynější debakl politicky přežijí, zase občanům něco nalžou. Spřátelená média podobně jako před 2 a půl rokem zase nasadí velké úsilí, aby pomohly spřáteleným politickým stranám, zvláště, když majitel takových médii pro jistotu tyto spřátelené strany zkorumpuje darem, který se bude pochopitelně tento korupční dar tajit.

Politická značka VV se vyčerpala velmi rychle, zdá se, žë zenit má za sebou i TOP09. Jen houšť a větší kapky.

Co se týká pravicových soudruhů, kteří by chtěli lustrovat, zda mohu nebo nemohu učit, tak již 22 let neučím. A k opakovaným lžím, že ODS přebírala zadlužený stát po vládách ČSSD, pravý opak je pravdou. Po nástupu vlády Miloše Zemana se vytahovaly kostlivci z České konsolidační, České inkasní atd.

RNDr. Karel Vašíček

exučitel matematiky a deskrpitivní geometrie

exprogramátor

Autor: Karel Vašíček | neděle 14.10.2012 9:08 | karma článku: 21,46 | přečteno: 1097x