Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Evropská unie zde poškozuje jak svobodu, tak i demokracii. Možná to autor neví, ale kvůli projektu Indect, který zde prosadila EU, budeme již koncem tohoto roku šmírováni podobným způsobem jako v Orwellově románu 1984. Navíc je Indect jen prvním z řady projektů EU na omezení naší svobody. A co se týče demokracie, tak když nikým nevolení bruselští úředníci rozhodují o vnitřních záležitostech našeho státu, nemá to s demokracií nic společného.

0 1
možnosti
Foto

Promiňte. Panu Klausovi nemůžu přijít na jméno, ale ve dvou věcech má pravdu. Obě věci ale bohužel nesouvisí s jeho politickou činností. Tou první je, že globální oteplování je nesmysl a tou druhou, že bezhlavá integrace Evropy je nesmysl. Ono to oboje spolu souvisí. Evropská unie přerostla za posledních deset let v něco obludného, co nemá šanci na dlouhodobé fungování.

A zelené šílenství okolo vymyšleného globálního oteplování podraží evropským firmám v celosvětovém konkurenčním boji nohy.

0 0
možnosti

také si myslím že co je moc to je moc a ekonomicky nejsilnější státy se z EU postupně stáhnou a založí si vlastní spolek pak zůstane jen ten zbytek, otázkou je kde budeme my

0 0
možnosti

Je velmi zajímavé, až zarážející, jak se prognostici stávají časem rusofilové 8-o8-o!!

0 0
možnosti
Foto

hm, jako zemědělec si asi opravdu nemáte na co stěžovat, já bych ale něco měl. Vytáčí mě, když mi někdo přikazuje co si mám kupovat a bere mi možnost volby, to jsou třeba zakázané klasické žárovky, biosložka v PHM, zelená energie za kterou si povinně připlácíme, naše nuceně přejmenované tradiční potraviny a nápoje, to je jenom to, co je na první pohled vidět. Pak je tu nuceně přebíraná evropská legislativa a to je časovaná bomba, kterou jako občané teprve objevíme ve chvíli, kdy zjistíme, že se najednou nerozhoduje podle tradičních zvyklostí, ale podle těch evropských, které navíc prošlé tzv. "harmonizací nedávají žádný smysl nebo naopak jsou vyložitelné jakkoli. Když to všechno podtrhnete a umocníte hujerskou snahou některých našich úředníků, pak je opravdu nejlepší za sebou spláchnout a jít někam, kam buzerantské vlivy EU nedosáhnou.

0 0
možnosti

P59e61t76r 24P81á38l19k29a

4. 10. 2013 11:28

berte Klausovy výroky jako příspěvek do debaty.

Já jsem kupříkladu zastánce našeho členství v EU (názory SSO nebo Bobošíkové, že teda vystoupíme, ale volný pohyb a obchod si "necháme", mi přijdou jednak vyčůrané, druhak naivní), ale přesto bych uvítal, kdyby se na některá témata konala mnohem širší společenská debata.

Vy například uvádíte, že kromě dalších voleb máme i evropské, takže pohoda, svoboda, demokracie. Nicméně je fér uvést v této souviaslosti reálná čísla. Tedy - do EU parlamentu volíme 22 poslanců, což je 2,9% jeho členů. Kromě parlamentu má ve strukturách EU výzmané slovo EK - přímo nevolení zástupci. Následně máme povinnost přebírat (podle některých odhadů) až 80% veškeré legislativy - je to opravdu nutné? Proč se o tom v médiích skoro nepíše?

0 0
možnosti

S druhým odstavcem se dá souhlasit. Navíc jsou kromě toho všeho eurokomisaři vybíráni i podle jejich ,,evropanství,´´ což v praxi znamená, že kdo není eurohujerem, nemůže se stát členem EK. To je něco podobného, jako byla dříve vedoucí úloha KSČ.

Na rozdíl od autora komentáře se však domnívám, že nedemokratické prvky jsou v EU zakořeněny tak hluboko, že opustit EU je nutností. Jistě, bude to znamenat komplikace. Avšak pokud v této socialistcké unii zůstaneme, budou tyto komplikace ještě větší.

0 1
možnosti

Věc názoru, já si myslím, že negativa převládají s hordy ve skleníku žijících úředníků, kteří vymýšlí jeden byrokratický paskvil za druhým už se zcela vymkly kontrole a zdravému rozumuEURv.Unie se musí zhroutit sama od sebe, prostě pod návalem dalších a dalších nesmyslů exploduje zevnitř:-)

2 0
možnosti

Gambie opouští Společenství národů, tak nevím proč bychom je neměli následovat a neopustili EU.;-D

0 0
možnosti

Nikdo vám v tom nebrání, tak se sbalte a spánembohem. [>-]EU

0 0
možnosti

Guláš, když je dobře udělaný a skladovaný, tak s nadsázkou čím starší, tím lepší. Ale jinak souhlas - podle mne Klaus chtěl něco udělat pro pravici ale jak píše dnešní MFD - zůstal sám (jako kůl v politickém plotě).

0 0
možnosti

S Evropských svazem jak s jedovatým plazem.

Byli jsme před EU a budeme i po ní, akorát nás to mezidobí hodně stojí a můžeme jen doufat, že nás pozdější odchod nebude stát mnohem víc, hlavně lidské životy.

2 7
možnosti

Tak teď jste to všem jednoduchým vysvětlil. Co tam ještě máte?

1 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 865x
Rybář a zemědělec.

Seznam rubrik