Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VF

Ono nakonec jde o víru. Jeden věří ve stvoření, druhý v "náhodu" nebo v moudrou matku přírodu. Jedni přiznávají, že to, v co věří, nemohou dokázat, druzí se tváží, že jejich teorie není teorie, ale fakt.

Věřme si každý v to své bez toho, že ty druhé budeme nějak negativně nálepkovat. Vážím si každého, kdo svou víru nechce vnucovat těm druhým.

0 0
možnosti

Jistě. A stejně tak považujete za víru, když někdo věří, že uvnitř hvězd probíhají termonukleární reakce. Je to stejný druh víry, jako když někdo jiný věří, že Země je placatá a všechna kosmická tělesa ji obíhají. Souhlasíte?

0 0
možnosti
Foto

Evoluční teorie je zajímavá, ale v mnoha ohledech spekulativní , že není sto, aby příčinnost stoprocentně dokázala. Je to pouze terorie pro kterou chybí důkaz. Evoluční teorie popírá princip entropie, princip uspořádanosti a vnitřní energie systému. Evoluční teorie předpokládá, že se jednoduché věci budou nějakým způsobem sami od sebe uspořádavat do složitějších věcí a že složitější věci budou stabilnější než ty jednoduší. Všude kolem nás vidíme, že to tak nefunguje, ale evoluční teorie s tím počítá.

2 0
možnosti
Foto

Evoluce není s nárůstem entropie v rozporu. Celková entropie systému roste nezávisle na tom, zda někde lokálně uspořádanost roste.

1 0
možnosti
JP

J10o21s68e54f 75P47o46t28r

24. 3. 2018 22:31

pane Tejkale,

rozveďte nám prosím, vaše tvrzení :" Lišejníky proto vyvinuly celou škálu rozmnožovacích možností a variant, které by mohly i kreacionistům ukazovat na možnosti evoluce." To jako lišejníky měli plán a rozhodly se na svém plenárním zasedání vyvinout rozmnožovací možnosti? Nezdá se vám toto tvrzení na stejné úrovni jako ve středověku, když se tvrdilo, že myši se líhnou z hadrů?

Při vysvětlování nezapomeňte na paradigma vývojové teorie, že sice neznáme žádné přechodné formy, ale že je to pouze tím, že zde funguje teorie přerušovaných rovnováh.

Zdroj: https://kareltejkal.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=655617

4 2
možnosti
KT

Bohužel mám pocit, že vás rozmnožování lišejníků vůbec nezajímá, tak proč se na to ptáte?

Personifikace evoluce je v textech vcelku běžná, nevidím zásadní důvod, proč se pozastavovat nad rozdílem mezi "lišejníky vyvinuly" a "u lišejníků se vyvinulo". Člověk je vyvinut k určitým myšlenkovým schématům. Vidíme například zásadní rozdíly mezi slonem a ovcí, ale obvykle přehlížíme, že jsou v mnoha ohledech stejní. Proto je pro někoho tak těžké chápat evoluci.

Váš druhý odstavec je ovšem už jen a pouze kreacionistický blábol. Žádné paradigma vývojové teorie "že neznáme žádné přechodné formy" neexistuje. Zamyslete se, zda se ve vás již neobjevily zárodky ideologické nenávisti, kterou v rozvinuté formě pozoruji například u Pavla Kábrta.

Nejjednodušším nepohlavním způsobem rozmnožování lišejníků je prosté odlomení části suché stélky, které někdy vítr zanese na příhodné místo. Proč není tento způsob "přechodnou formou" k tvorbě sofistikovanějších rozmnožovacích útvarů lišejníků, o kterých si můžete něco nastudovat v literatuře nebo se s nimi seznámit v terénu?

1 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 722x
Kreacionisté (mladé Země) a zelení šílenci mají mnoho společného. Méně k smíchu a tudíž nebezpečnější jsou dnes ti druzí.

Seznam rubrik