Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dříve by mě ani nenapadlo, že ještě dnes může někdo tvrdit (navzdory četným důkazům z geologie, paleontologie a astrofyziky) že svět je jen asi 6000 starý a dokonce mít drzost snášet na podporu tohoto tvrzení "vědecké" argumenty.

Že jsem se bohužel královský mýlil dokládá nejen tento blog.

Zdravím svého spolužáka Karla Tejkala a vyjadřuji lítost nad tím, že rezignoval na Facebook.

Jeho půtku s kreacionisty jsem pročetl se zaujetím.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji vám, že jste našel čas a sílu podrobit jeden z oblíbených "vědeckých" poznatků kreacionistů rozboru a kritice. Ono se to v diskuzi s nimi stejně nedá použít, protože jim je metodologie vědy cizí, a logická argumentace taky, ale je to jediný možný postup, jak se vědecké poznání může bránit náboženským bludům.R^

0 0
možnosti

J76o10s55e55f 19P36o13t49r

2. 3. 2017 20:53

Pane Tejkal, mohl byste nám sdělit, kolik těch kreacionistů je třeba v české populaci? Nezdá se vám spíš, že bojujete s větrnými mlýny vaší představy o spiknutí proti Vědě?. Nebo si naháníte ego fyzikálně-.matematickými výpočty?

Jinak, nezlobte se, ale že vy jste byl socialistický politruk, nebo aspoň učitel marxismu-leninismu ? Jak jinak může dneska říci normální člověk : .."zviklat jedince názorově neukotvené a náchylné upřednostňovat jednoduché náboženské pravdy .. před vědeckým poznáním světa". Víte, pane Tejkal, já jsem starší než vy, a když jsem četl tato slova udělala se mi husí kůže, že čtu Rudé právo.

Měl byste se poučit, že věda nezná ani jednu odpověď na fundamentální otázky, vznik světa, fyzikální zákony, fyzikální síly, vznik života, vědomí ....

Věda pouze pozoruje a popisuje svět, ale není ho schopna vyložit. Opak tvrdí pouze polovzdělanci a jen polovzdělanci při současném vědeckém poznání dávají do protikladu Vědu a víru.

1 0
možnosti

Kreacionisty spočítané nemám, ale je jich stále poměrně dost. Nějaké mám dokonce v rodině. Například mezi adventisty jsou kreacionisté hojní.

Nebyl jsem ani politruk ani učitel marxismu leninismu. Možná se mýlíte i ohledně mého věku.

Nazýváte mě polovzdělancem, ale s procenty ještě počítat umím. Zkuste to také, je to bezva :-)

0 0
možnosti

R^

Hlavně ten poslední odstavec R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 728x
Kreacionisté (mladé Země) a zelení šílenci mají mnoho společného. Méně k smíchu a tudíž nebezpečnější jsou dnes ti druzí.

Seznam rubrik