Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Jo, jo zajímavý článek je třeba zde http://kreacionismus.cz/content/biogeografie

Já žádné osobní výpady proti nikomu nepodnikám a tak se ani k tomuto článku vyjadřovat nebudu.

0 0
možnosti

Zajímavý moc není, nanejvýš tak může posloužit jako názorná ukázka bludů, s nimiž popírači evoluce pracují. Jako vystudovaný biolog jsem to poctivě dočetl až k tomu, jak jsou si různé skupiny savců podobné. A že prý to nelze vysvětlit evoluční teorií. Jenže je to přesně naopak - evoluční biologie zná pojem konvergence. V podobných prostředích se vyvinou podobné tvary / životní strategie. Třeba v moři mají velmi podobné tvary ryby, ale také žraloci, delfíni či vyhynulí ryboještěři, ač se jedná o skupiny příbuzné opravdu jenom vzdáleně. Potom už jsem ten nepříliš zajímavý článek jenom zběžně pročetl. Zaujal mě třeba nesmyslný údaj, že podobné druhy kaktusů nacházíme jak v Jižní Americe, tak v Africe. To není pravda. V Africe nenacházíme žádné kaktusy kromě těch, které tam byly dovezeny z Ameriky v historických dobách (a z nichž některé zplaněly a představují v Africe invazní druhy - např. opuncie). Autor si zřejmě myslí, že pryšcovité rostliny, které se vyskytují v Africe a podobají se kaktusům, jsou kaktusy, ale jedná se o jinou skupinu a opět konvergentní vývoj. A protože to množství textu je enormní a narazil jsem ještě na další naprosté nesmysly a dezinterpretace (možná záměrné), raději jsem to vzdal. Nechci útočit, ale ten článek není nic než blábol a dobře ilustruje, proč se biologové na pravověrné kreacionisty a popírače evoluce dívají s poněkud nechápavým úsměvem. "Heh, cože?"

0 0
možnosti
Foto

Jo, s mladou zemí se člověk nikdy nenudí... :-)

Nedávno jsem na jedné diskusi zahlédl argument, že Archa Noemova nepobrala všechny druhy, ale jen takový základní vzorek a ten se po vylodění během několika tisícovek let "dovyvinul" v tu rozmanitost živočišné říše, kterou dnes pozorujeme.

Takže když se nám evoluce hodí do krámu, tak je v pohodě, ale jinak je to kacířství... :-/

1 0
možnosti
RS

A četl jste knihy od Hanse-Joachima Zillmera? Na uloz.to je jich několik. ;-D

Např. Darwinův omyl a mnoho dalších.

0 2
možnosti

Já třeba od něj četl "Omyly v dějinách země". Je to snůška blábolů. Vypíchnu jeden z nich: jak ukazuje fotku "živého trilobita". Až na to, že se jedná o listonoha, který je trilobitovi příbuzný pouze vzdáleně. Což dokazuje "relevanci" jeho údajů.

2 0
možnosti
MK

Jediné, co mně hned napadá, je doložitelná potopa světa před cca 10.000 lety. Víc nemám co dodat.

0 0
možnosti

Máte na mysli zvýšení hladiny oceánů po roztátí ledovců?

3 0
možnosti
JK

R^ Máte mou podporu, pane Tejkale. Pokud jde o stáří Země, tak třeba v USA je dost lidí, kteří věří, že je stará opravdu jen šest tisíc let. Kreacionismus jako takový je jenom důkazem, že pořád existují lidé, co věří v pohádky a iluze. Je však také velice nebezpečný, tmářský, ale když to tak vezmu, stvořila jej v ideovém smyslu slova zejména katolická církev, i když píšete, že skutečným křesťanům škodí. Stejně bych rád nahlédl do nitra věřících vědců, podle mě se musejí potýkat s hlubokým vnitřním rozporem.

0 0
možnosti
Foto

Arthur Hicomton (1892-1962) Fyzik, nositel Nobelovy ceny za rok1927 "Věda vůbec není v konfliktu snáboženstvím. Naopak, stala se jeho spojencem. Jestliže lépe vidíme do přírody,lépe poznáme i Boha a úlohu, kterou hrajeme v dramatu kosmického světa."* Carl Friedrich VonWeizsacker (nar.1912) Fyzik, odborník v oblasti výzkumuraketových letů

" Věda a náboženství jsou při tomsestry, nikoliv nepřítelkyně." Profesor Max Planck, slavný nositelNobelovy ceny a zakladatel kvantové teorie a tím otec moderní atomové vědy říkádnes o náboženství: "Kam a jak daleko tedy pohlédneme, není mezináboženstvím a přírodní vědou rozpor, ale naopak, v nejrozhodnějších věcechúplná shoda. Náboženství a přírodní věda se nevylučují, jak dnes mnozí lidémyslí, nebo se obávají, nýbrž se doplňují a navzájem podmiňují"

1 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 721x
Kreacionisté (mladé Země) a zelení šílenci mají mnoho společného. Méně k smíchu a tudíž nebezpečnější jsou dnes ti druzí.

Seznam rubrik