Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Samozřejmě jste si vybral nejslabší články přednášky. Já zatím vyslechl polovinu a nevšimnul jsem si nějaké dezinterpretace přírodních věd. Zajímavá pro mne byla např. informace o rychle klesajícím magnetickém poli Merkuru - o 8% za 40 let ( zřejmě od prvního měření sondou Mariner 10 ).

Kosmologie a abiogenetika prý s evoluční teorií nesouvisí, říkají evoluční vědci. Přitom, když se svoje výklady snaží popularizovat, sami původem Země a prvotními podmínkami na ní začínají.

O tom, že buňka a přenos genetické informace jsou natolik složité, že nemohly vzniknout shodou okolností, se snad ani nemá cenu dohadovat.

Ve Vašem profilu se prezentujete jako agnostik, což je poctivý postoj . Ale nevím, proč chcete předepisovat, čemu mají křesťané věřit. Pokud nikomu neubližují, je to jejich věc. To, že mnozí představitelé křest. církví popisují evoluci jako nástroj Božího tvoření, je spíš strach o jejich postavení ve společnosti ( umocněné zveličením jejich záporné úlohy ve sporu o heliocentrickou soustavu ).

A stejně tak byste neměl předepisovat, s kým mají uzavírat ekumenu. Určitě minimálně křesťanství a islám nelze stavět na stejnou úroveň.

Jsem rád, že i v Česku přibývá vysokoškolsky vzdělaných lidí, kteří se nebojí vystupovat se svým samostatným smýšlením ( a nemusí jít jen o kreacionisty mladé Země ). A jsem rád, že mladí lidé byli na této přednášce místo třeba na technopárty pod vlivem drog.

Vidíte, nemusel jsem v příspěvku použít žádné obraty jako lhář či kupky hnoje :-).

2 1
možnosti
KT

Aby kreacionisté z proměnného magnetického pole Merkuru (ale iZemě) vyfabulovali (tzv.) důkaz mládí čehokoli, použili metodu, kterou nazývámnevhodná linearizace. Jestliže průměrná teplota letos v únoru byla nula stupňůCelsia a dnes je to 15 stupňů, znamená to, že se tu všichni o Vánocích zalknem?

S kreacionistou opravdu nemá smysl se dohadovat o vznikuživota. Pro (tzv.) důkazy nemožnosti vzniku buňky apod. kreacionisté rádiužívají metodu, kterou nazývám ekvilibristika velkých čísel. Ta většinouukazuje nějaký konkretizovaný způsob, jak život vzniknout nemohl, ale nijak nedokazuje,že vznik života nutně potřeboval nadpřirozeného čaroděje.

Křesťanství a islám nelze stavět na stejnou úroveň podobně,jako nelze stavět na stejnou úroveň jablka a hrušky.

Křesťanům nepředepisuji, čemu mají a nemají věřit, činím všakrozdíl mezi křesťanstvím a kreacionismem. Kreacionisté "nikomu neubližují",protože nemají dost sil a hlasů, kdyby sílu a hlasy měli, mohli by začít"oddarwinizovávat", jak hlásá např. kreacionistický guru Pavel Kábrt.

Ing. Michal Rod není ve věci přírodních věd osobou samostatněmyslící, ale osobou papouškující silně vyčpělou kreacionistickou propagandu.

2 0
možnosti
VF

Oba dva názory, vzato do důsledu, stojí na víře. Buď věříte na náhodu, nebo na to, že za Vaším vznikem byla myšlenka. Vědu bych do toho netahal.

2 0
možnosti
KT

Spor mezi vědou a náboženskou vírou podněcují kreacionisté a jsou to oni, kdo se snaží cpát do vědy svoji mytologii. Ostatně... já nevěřím ani na náhodu ani na myšlenku, jako agnostik tuhle dichotomii tak nějak neřeším, protože mi to nepřijde smysluplné. Na druhé straně vím, že listonoh není gigantický trilobit, a když někdo, kdo se zaštiťuje křesťanstvím, hlásá podobné bludy, tak se ohrazuji.

1 0
možnosti
JJ

Dokud si blbnou jen takhle, tak bych je nechal. Mohlo by to být i horší. :-)

0 0
možnosti