Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Evoluce předpokládá minimálně stejnou víru, jako stvoření.

Zkuste se podívat na život včel. Pravděpodobnost, že to vše, co potřebují k životu, vznklo náhodou, je ještě mnohem menší, než to, že by tento Váš článek naťukal "náhodou" šimpanz.

Já osobně raději věřím, že za mou existencí je myšlenka.

1 6
možnosti

Eistují i druhy včel, které mají daleko méně rozvinutou sociální strukturu. Tímto směrem šla evoluce. Od tzv. "samotářských včel" až po komplexní hnízda včely medonosné. Srovnání se šimpanzem ťukajícím do stroje je logický klam spočívající v chybné analogii.

3 0
možnosti
Foto

J43i54ř77í 35K57i63n23d65l

29. 12. 2018 14:24

To, co jste popsal není evoluce včel Podle evoluční teorie jde totiž o to, že se jedinec vyvíjí na základě tlaků a podmínek vnějšího prostředí tak, aby přežil. A přežijí jen ti jedinci, kteří se v životě přizpůsobí nejlépe a po cestě zplodí nejvíce dalších, přizpůsobivých potomků, kteří pak šíří své geny dál a dál na další generace. O tom, že to trvá miliony let, není žádných pochyb. Potud teorie evoluce. Darwin se včelami měl problém. Včela totiž vůbec do této teorie nepasuje. Včela jako jedinec totiž své geny dál nepředává. Včela se totiž kdysi v historii vzdala tohoto daru ve prospěch jediného jedince s výsadním postavením, včelí matky – včelí královny. Ta jediná má totiž schopnost předávat své geny dál na další potomky. A to dělá přes své syny – trubce. Trubec a to je zajímavé, nemá otce. Trubec se totiž líhne z neoplozených vajíček. Matka dokáže klást vajíčka oplozená a neoplozená. Trubec je tak stoprocentním nositelem genů své matky. No a včely dělnice jsou sestry. Vlastní i nevlastní. Matka se totiž na začátku spáří s několika trubci, takže její dcery jsou dcery od několika otců.Darwin tuto otázku nakonec vyřešil prohlášením, že v případě včelstva nejde o evoluci jedince, ale o evoluci společenství jako takového. Jisté je, že včely jsou na Zemi miliony let, tedy nesrovnatelně déle, než my lidé.

0 0
možnosti

To, co jsem popsal, je evoluce. I vy popisujete evoluci, ovšem mechanismy značně vzdálené od současné evoluční teorie. Včela do současné evoluční teorie pasuje dobře, protože blanokřídlý hmyz má jiné určení pohlaví než my. Pokud je jedinec diploidní (má dvě chromozómové sady), je to samice. Pokud je haploidní (má jenom jednu chromozómovou sadu), je to samec. Z neoplozených vajíček se líhnou samci, z oplozených samice. Klíčové nyní je, co je výhodné z hlediska předání genů do další generace. U nás lidí mají naše děti 50 % naší genetické informace, zatímco děti našich sourozenců jenom 25 %. Naši sourozenci pak s námi sdílejí 50 % genetické informace. Pro nás je tedy výhodnější pro šíření vlastních genů investovat do vlastního potomstva. Ale u včel je to jinak. Sestry samiček sdílejí 75 % genetické informace, zatímco potomstvo samiček jenom 50 %. Pro samičky je proto mnohem výhodnější, z hlediska šíření vlastních genů, starat se o vlastní sestry, nikoli o své potomstvo. Takto se vysvětluje vznik sociálního chování u blanokřídlého hmyzu. Zjevně k tomu má tendenci, protože se vyvinulo nezávisle v různých skupinách - u mravenců, včel i vos.

2 0
možnosti
Foto

teď jste dal kreacionistům pěknou ránu;-D;-D;-Ddůkaz že Bůh vše nestvořil během krátké doby natož týdne

0 0
možnosti

Nebojte, já Vám Vaší víru v evoluci brát nemíním.

Jen jsem chtěl poukázat na to, že věda po nás v oblasti evoluce žádá více víry než biblická zpráva o stvoření.

Bible říká, abych věřil, že tu na počátku byla myšlenka, plán - a někdo, kdo to vše naplánoval. Podle evoluce (a současné vědy), na počátku nebylo nic. Žádný plán, žádná myšlenka. Jen nekonečný řetězec náhod.

Proto jsem napsal, že já raději věřím tomu, co mi připadá logičtější.

1 2
možnosti

Víru mi brát nemusíte. Žádnou nemám.

1 0
možnosti

Pokud věříte na evoluci, tak ji máte větší než já.

0 0
možnosti

Legrační, že nejvíc jsou vždycky přesvědčení o tom, že evoluce neexistuje, ti, kdo o ní lautr nic neví. :-)

1 0
možnosti