Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Ještě poznámku. Použil jste Ussherovo datování. Osobně jsem si též dělal propočty a musím přiznat, že někde jsem se ocital v mrtvých bodech, kde jsem nenacházel návaznost.

Proto spíše věřím tvrzení židovských učenců, překládajících hebrejskou Bibli do řečtiny, tzv. Septuagintu. Ti určili datum potopy 3403 let p. n. l. To by víc odpovídalo i historickým záznamům o nejstarších civilizacích.

0 0
možnosti

Tyto civilizace by ovšem neměly z čeho vzniknout, když bylo tehdy na světě jenom pár lidí. Přesto existovaly. Tudíž je zde rozpor.

0 0
možnosti
Foto

Ano, je zde rozpor v počtech lidí. Tak jste to logicky zdůvodnil.Věřím v evoluci a vlastní vzdělávání považuji za nutnou podmínku pro smysluplnou existenci dalších generací lidí.

Každý z nás se rodí s mozkem plným instinktů a nevědomých pudů. Veškeré vědění je nutno se naučit. Chodit, vnímat, mluvit, číst a psát, pochopit své okolí, společnost a své postavení. Udržet si v té posloupnosti učení nějaký řád je stále těžší, množství informací je tak velké, že si budeme čím dál tím méně rozumět, pokud nebudeme věřit těm, kteří budou udržovat řád.

Jaký pak bude rozdíl v naší víře? V argumentační rovině určitě velký, jinak velmi malý. Délka lidského života limituje naše poznání tak, že je náš svět pro nás nepoznatelný. Teorie všeho je lidský ideál, a ten je vždy singulární, nekonečný, prostě božský.

0 0
možnosti
KT

Samozřejmě, že nevíme vše a něco možná nebudeme vědět nikdy, rozhodně bych však lidské poznání nerelativizoval. Například s vysokou mírou jistoty víme, že děti nenosí čáp. S podobně vysokou mírou jistoty víme, že svět je podstatně starší než pár tisíciletí. Proto bychom 6 tisíc let starý vesmír neměli učit jako alternativu k velkému třesku, stejně jako na lékařských fakultách se v porodnictví neučí alternativa s čápem.

0 0
možnosti
KT

Jistě, to je v pořádku. Pokud zvolím ten správný koeficient růstu, dostanu požadovanou velikost populace. Jak to ale dokazuje mládí lidstva?

0 0
možnosti
MP

Jak ? Stejně nedostatečně, jako jiné hypotézy dokazují stáří lidstva :-)

0 0
možnosti
MP

Jenže v rozvojových zemích dochází až ke 4% růstu populace ročně, tj. k jejímu zdvojnásobení ze necelých 25 let. Předpokládejme, že i po potopě zůstal Úrodný půlměsíc pro člověka příznivým klimatem ( na rozdíl od jiných částí Země ), bez velkých epidemií a válek. Budu mírnější ( a aby se nám dobře počítalo ), vyslovím předpoklad zdvojnásobení populace za 33 let. Toto období se nám do 902 let vejde 27x. Jako výchozí vezmu jeden pár ( Sema a jeho ženu ). 27.mocnina čísla 2 = 134 217 728. A to by byl tedy výsledný počet Semitů.

0 0
možnosti

To měli ti Semité stejně vyspělou medicínu a možnosti nasycení obyvatelstva, jaké máme dnes?

0 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 728x
Kreacionisté (mladé Země) a zelení šílenci mají mnoho společného. Méně k smíchu a tudíž nebezpečnější jsou dnes ti druzí.

Seznam rubrik