Víte - nevíte.

Víte – nevíte. Víte, že Číňani by mohli přispět na prezidentskou volební kampaň Zemana, případně sociálním demokratům? Není to úplný blábol; Petr Nováček redaktor ČR, účastník agitky u Krause, se nedávno také analyticky projevil.

Nedokážu překousnout i jiné plky, které se běžní občané dozvídají z veřejnoprávní České televize, třeba v pořadu Marka Wolnera. Taky Naprosto nechápu, proč možnost neustále blábolit v ČT, dostává největší hochštapler v Čechách – Kalousek. Tak velké příkopy mezi „My a Oni“, po potrhaném revolučním sametu jsem ještě neprožíval. Myslím, že první díra byla vykopána již za Havla, když se spojili bývalí disidenti a bývalí blahorodí komunistického režimu.

 Samozřejmě, takový vývoj k demokracii, dlouho občané nečekali a nechápali. Snad až, když ve velkém, začaly zavedené a úspěšné podniky krachovat. Výrobní zařízení končilo ve šrotu a výrobní pracovníci na ulicích. Tloustnout začaly, nikým nehlídané, investiční fondy a hochštapléři, kterým se „nepovedly“ privatizační projekty. Jejich miliardové půjčky zmizely i s bankami a konečný účet, samozřejmě zaplatil občan. A těm velkozlodějům, na příklad za Bakalu, platí dodnes.

Všichni nosí dříví do lesa…

Já už ne, jsem unavený.  Ani ne tak z nošení dříví, ale z neutuchající blbosti naší politiky. Proto je Česká společnost tak rozdělena.  Současná blahorodí, někteří třeba ne osobně, ale svou příslušností k sekretariátům se neubrání mlčící většinou pohrdat. Účast na letošních senátních volbách však ukázal, že tohle funguje i naopak. Za komunistů byla volební účast 99,9% a všichni už dávno věděli, že se nic nezmění. Na senátních volbách byla účast 15% a nikdo si už dávno není jistý, jestli se něco změní.

Přestože jsem opravdu unavený, nemohu si odpustit poznámku k případu pana Bradyho. Ten stařík byl paradoxně strašlivým způsobem zneužit. Vedle všech žvejků o dajli medaili – nedajli medaili, ho vedle synovce Hermana i další zemanobijci vláčeli po celé republice. Také nemohu odpustit organizátorům trucpodniku státních oslav na ulicích. Že se jako hokynář projevil i předseda STAN, pan Gazdík ze Suché Lozi. Tam ještě může balamutit vesnické občany. Jenomže ten pán je taky místopředsedou poslanecké sněmovny

Kdo má peníze, ten má hezkou pani.

STAN s KDU-ČSL, kteří se trucpodniku zúčastnily, teď přemýšlejí, kdo to zaplatí. Není žádné tajemství, že agitku, mítink, či co to bylo, organizovala agentura Kudykam, která patří Kocábovi a Horáčkovi. Také Daniel Herman si užíval skandování! Mohlo mu to připomenout ovace při jeho řeči na sudetoněmeckém sjezdu. Faktura nějakých 300 000 Kč, však možná bude spláchnuta jako protihodnota za zviditelnění a pár minut slávy. Nesmím zapomenout - zviditelnění budoucích kandidátů na prezidenta! Pan Horáček měl za moderování zaplaceno a včera ohlásil kandidaturu na prezidenta.

Možná vzkvétají finanční toky a hospodářství země. Jak se mají prostí zaměstnanci a jiní „obyčejní“ lidé? Většina má strach o práci, protože aby se z nich nestali socky, je jich většina svázána dluhem. Takřka všichni se cítí být hlídáni státním „velkým bratrem“ a jinak omezováni výmysly zákonodárců. Mít rodinu je docela riskantní podnik. Jestlipak o tom něco vědí, třeba čeští europoslanci a jiní političtí velkopodnikatelé se sbírkou vrcholných funkcí?

Asi už vím…

O co těm sběratelům funkcí jde. Na příklad, ministr kultury si ve svém úřadě může popovídat s dalajlámou a potom si 28.října odjet na své sídlo do Francie. Oni i ostatní blahorodí chtějí demokracii a přitom zpochybňují naši současnost, na které se už celá léta podílejí. Už také vím, co je kroměřížská výzva. Ať už ji podepsali Kocáb, Hutka, Halík, Žantovský, Pithart nebo Horáček a Diensbier,nebo jiní zemanobijci, není podstatné. Každý jeden z nich, touží po prezidentské funkci.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Stýblo | pátek 4.11.2016 8:34 | karma článku: 23,96 | přečteno: 460x
  • Další články autora

Karel Stýblo

Povídání na neděli.

19.9.2021 v 10:39 | Karma: 12,41

Karel Stýblo

Krizový premiér.

28.2.2021 v 13:50 | Karma: 12,02

Karel Stýblo

Naděje pro Babiše

13.2.2021 v 13:11 | Karma: 34,33

Karel Stýblo

Reminiscence

31.12.2020 v 9:39 | Karma: 5,24