Utečenci na suchu.

Téhle době prázdnin se vždy říkalo okurková sezóna. Ústa politiků byla zaměstnána zážitky z dovolených a noviny nemývaly o čem psát. Jenomže letošní prázdniny plynou ve velkém cestovatelském tempu a navíc si většina výletníků

zapomíná kupovat zpáteční jízdenku.

Sucho.

I v Čechách nezaprší a nezaprší. Toužebně vzhlížíme k obloze, ale bouřkové mraky si z nás utahují. Krajina vyschla, v řekách se objevily „hladové kameny“ a ve studních je vidět dno. Vedro dokázalo i před televizními kamerami, vysvléknout kravaťáky. Trochu ustoupili ze svojí vyjímečnosti, ale na estetiku tu přece máme ženy a dívky. Krása krátkých sukní a dlouhých nožek je nepopiratelná a hluboký výstřih je ozdobou většiny žen.

Možná i proto se k nám hrne tolik muslimů. Tedy, nerad bych se mýlil, ale jejich krasavice pod svými hábity skrývají to samé, jenomže fousatí chlapíci se na ulici nemohou přesvědčit. Také si při odchodu z domu musí přibalit koberec a pětkrát denně se pomodlit k Prorokovi. Žádné vepřo – knedlo – zelo, ani troška alkoholu, natož nějaká diskotéka. Protože víra a náboženství zoceluje muže, a je i státním zákonem!

Migrace.

Uhlazené slovo migrace dnes používají hlavně evropské státy, které s tímhle fenoménem mají nejvíc zkušeností. Proto se divím, že ze všech účelových novinářských tlachů, se vytratily rady německé kancléřky Merkelové, spolu s jejím stínem, francouzským prezidentem Hollandem. Asi se při udržování Řecka v eurozóně, vyčerpali. Především ti dva, jako největší vůdci Evropské Unie, by Evropský Parlament a nás řadové občany EU měli seznámit, že z Afriky se utíká také kvůli suchu. A také by Afričanům měli vysvětlit, že v Evropě bude za půl roku mráz a z nás budou zachumlaní a naštvaní Evropani.

Není důležité jak naši evropští vůdci uprchlickou invazi z Asie a Afriky nazývají. Protože faktická stránka věci se nemění. Oni ti komisaři, evropští parlamentáři a tlučhubové, v zajetí svého ega rozdávají knížecí rady a recepty kde komu. Norma na zakroucenost okurek, snad vyvolává smích i mezi pěstiteli.  Radě, že Evropa by měla spasit všechny uprchlíky tohoto světa, se již směje málo kdo. Který ze slušných evropských občanů chce hrát ruskou ruletu o život?

Myslí někdo, že kvůli našim hezkým holkám, nebo kvůli pivu a vepřovému masu se muslimové do Evropy přestanou stěhovat? Tento migrační exodus nevznikl jen kvůli vlastní nesnášenlivosti a válkám. Řekl bych hlavně proto, že někdo významně přiživuje vidinu Evropy, kde „pečení holubi padají přímo do huby.“  A řekl bych také, že to nemusí být jenom pobídka podivně zrozeného Islámského Státu. Běh života na naší matičce Zemi je řízen úplně jinak.

Banksteři.

Tohle slovní spojení je úplně nové a Český Jazykový Ústav s ním určitě nepracuje. Dobře však vyjadřuje skupinu vládnoucí nynějšímu světu. Řekl bych, že finančníkům ve Spojených Státech, v Německu, Francii i Británii se tohle slovo docela určitě nelíbí. Jistě i dalším finančním bankovním korporacím, včetně zazobaných afrických států, které pro svoje spolubratry a spoluvěrce nedělají vůbec nic. Asi přesně tak, jak si přeje americký FED.

FED – americký federální rezervní systém není nic nového.

Vznikl již před sto lety podpisem prezidenta Woodrova Wilsona. Znění zákona vzešlo z tajného zasedání ministerstva financí a tehdejších nejvlivnějších bankéřů té doby. Hlavní rys zákona bylo získání pověření (z americké ústavy explicitně dané Kongresu) tisknout peníze a poskytovat je americké vládě na úvěr.

Federální rezervní systém je často kritizován z obou stran politického spektra. Představitelé libertariánské pravice, například Ron Paul, kritizují Fed na základě protiústavnosti. Fed je totiž v dnešních dnech hlavním zdrojem tisknutí amerického dolaru, přestože dle ústavy Spojených států amerických má výhradní právo tisknout americkou měnu pouze ministerstvo financí. Levice i libertariáné dále kritizují na Fedu, že je soukromý a je ovládán neprůhlednou úzkou skupinkou lidí. Levice také zdůrazňuje možnost zapojení Fedu do světové finanční krize a další nelegální praktiky. Fed není ničím kontrolován a navzdory svým pravomocem a prostředkům funguje fakticky jako nezávislý orgán.

V červenci 2011 byly zveřejněny výsledky auditu Fedu, který prosadil kongresman Ron Paul a Alan Greyson pomocí pozměňovacího návrhu (Fed nebyl nikdy ve své téměř stoleté historii důkladně auditován, sám Paul zmínil, že k poslednímu auditu došlo někdy v 50. letech 20. století a i ten byl jen částečný). Audit provedl Všeobecný úřad pro kontrolu rozpočtu (Government Accountability Office) a zjistil, že Fed v letech 2007-2010 rozdal v bezúročných půjčkách americkým i zahraničním bankám a korporacím přes 16×1012 dolarů (113 % HDP USA), a to bez vědomí Kongresu.

Podle Alana Graysona se má jednat dokonce o 26 bilionů dolarů (184 % HDP). Mezi příjemci je mnoho významných finančních institucí a korporací, převážně ze Spojených států, ale i z jiných zemí jako Švýcarsko, Skotsko, Velká Británie, Německo, Japonsko a další. V případě amerických bank a institucí navíc došlo ke střetu zájmů, kdy Fed vyřizování této obrovské transakce „outsourcoval“ a lidé ji realizující současně působili v podnicích, kterým byly tyto bezplatné půjčky poskytnuty.                      Zdroj: Wikipedie

Nejsem Čech nasuchu.

Nejsem vysokoškolsky vzdělaný, ani ekonom, ani analytik, ani poradce, ani brouk Pytlík. Asi stejně jako u ostatních lidí mě ovlivňuje co vidím, slyším, čtu a prožívám. Snad jen proto, že jsem vždy chodil se svou kůží na trh a nikdy neohýbal hřbet, mohu říci, že jsem vystudoval školu života. Asi proto, si o něco více než jiní, dovoluji svá slova a názory předkládat veřejně. Hrozně mě mrzí, že potřebná slova laskavost, pokora, poctivost, ohleduplnost a třeba vlastenectví, jsou dnes nepoužívaná a takřka sprostá slova.

Koho by netrápilo, jak se vyvíjí svět, ničí mezilidské vztahy, neustále umírají lidé ve válkách.  Proč se situace nelepší, kdo za to může, kdo to řídí? Troufám si odpovědět. Pokud bude správa státních peněz v privátních rukou jednoho procenta obyvatel světa, tak se život nepohne k lepšímu. Všechno další jsou jen následky tohoto antisociálního a cynického řízení.

Autor: Karel Stýblo | středa 12.8.2015 7:49 | karma článku: 24,09 | přečteno: 921x
  • Další články autora

Karel Stýblo

Povídání na neděli.

19.9.2021 v 10:39 | Karma: 12,41

Karel Stýblo

Krizový premiér.

28.2.2021 v 13:50 | Karma: 12,02

Karel Stýblo

Naděje pro Babiše

13.2.2021 v 13:11 | Karma: 34,33

Karel Stýblo

Reminiscence

31.12.2020 v 9:39 | Karma: 5,24