Povídání pro Letnou.

Žijeme v době, která nás zavaluje informacemi. Snad se vracíme i v čase, že z dnešních mainstreamových blbů, se obrazně řečeno, stali vykladači slova Božího.  

Na sociálních sítích už nedokážou oddělit sluníčkářské žvásty od lží a nenávisti, protože žijeme v době, jakoby se na nás valila informační tsunami.  Snad nás to vrátilo i v čase, že z dnešních mainstreamových blbů, se obrazně řečeno, stali vykladači slova Božího. Protože mladí, ta budoucnost naší země, zblbnutá veřejnými médii a sociálními sítěmi, už nedokážou oddělit sluníčkářské žvásty od lží a nenávisti.

Organizátoři Miliónů chvilek musí být echt zblbnutí. Nevidí, že jsou jenom takovým křovím pro tu nejhorší a nejzákeřnější skupinu kmotrovských skupin, které zde vytvořily a provozovaly parazitický systém, založený na klientelismu a v konečné podobě provedly největší zlodějiny.  Nejde zapomenout na struktury vytvořené ODS, ale ani na blahorodí z ČSSD. Co předcházelo? Občanské Fórum, nepolitická politika Václava Havla a Opoziční smlouva Václava Klause se Zemanem.

Myslí si občanská většina, že by mohla spatřit na demonstraci Miliónu zblblých, nějakého mučedníka? To je staletý scénář, jak změnit vyvolené, demokraticky zvolené vůdce. Já ti vyvolení, v dnešní takřka anarchistické době, s oblibou nazývám naše blahorodí. To byl po staletí pejorativní název, dnes v „moderní“ době, jsou přejmenováni  na lepšolidi.

Některé účastníky demonstrací znám a troufám si říci, že je pohání vlastní prospěch bez respektu  ke svobodné debatě o posledních volbách a potřebách řadových a chudších občanů. Nebyla by lepší debata u stolu, než vyřvávání špatně maskovaných výzev na ulici? Je neomluvitelné, že se to děje s podporou veřejnoprávních médií. Na příklad, ze všech kapes daňových poplatníků placená Česká Televize a řada „uvědomělých politiků“ budou mít opět sebe za hrdiny národa.

Co je ale dnes podstatné? Organizátoři demonstrací zřejmě nechápou, že se dnes nescházejí proti totalitní vrchnosti, jako to bylo v osmdesátém devátém, ale že proti sobě stojí dvě mocenské skupiny. Zjednodušeně řečeno: „ Babiš proti Kalouskovi.“ Většina běžných občanů to nějak vidí nebo cítí, ale myslím si, že tohle divadlo je vesměs nechává chladnými.

Autor: Karel Stýblo | sobota 22.6.2019 18:29 | karma článku: 37,63 | přečteno: 1137x
  • Další články autora

Karel Stýblo

Povídání na neděli.

19.9.2021 v 10:39 | Karma: 12,41

Karel Stýblo

Krizový premiér.

28.2.2021 v 13:50 | Karma: 12,02

Karel Stýblo

Naděje pro Babiše

13.2.2021 v 13:11 | Karma: 34,33

Karel Stýblo

Reminiscence

31.12.2020 v 9:39 | Karma: 5,24