Pan Zdechovský se snaží.

Veselou mysl občanům Česka na tvářích nevyloudíte. Nepomůže Vám ani větrná korouhev, ani psaní třeba na tento blog.

Ta se utváří jinak, než si přejete Vy, jako jeden z Evropských blahorodí, které mění  své postoje podle suché zimy, suchého léta a kdoví, jak suše se zapíše volební podzim do volebních úspěchů Vaší rodné KDU-ČSL. Rád bych Vám přál, abyste byl více na očích českým občanům, třeba vedle pana Bělobradského, nebo pana Hermana.

Dobře, že jste více začal psát na blogy, alespoň se dozvíme, že zrovna teď si děláte názor na Petra Kramného, který v Egyptě na dovolené zabil svou ženu a své dítě. Na této věci makáte se svolením advokátky Rejžkové a snažíte se nezaujatě dopátrat pravdy. Znova si přejete otevřít kauzu, aby se odehrál nový - jedině spravedlivý proces.

Také Vás, někdy přede dvěma lety zaujaly děti paní Michálkové. Evropský soud pro lidská práva již na Norsko přijal řadu žalob. Země se údajně prezentuje nejlepším systémem ochrany dětí na světě. Pro Vás, europoslanece  Zdechovského je zarážející kauza, že za podivných okolností, úředníci odebrali děti paní Michálkové. Norové také u Michálkových dětí slíbili výuku mateřského jazyka. Asi vše vyšlo do ztracena a dnes se ani nedozvíme, jestli se děti mohou stýkat alespoň s dědečkem.

Do třetice přidám zajímavé obrácení europoslance KDU-ČSL Zdechovského, že prý od roku 2015 je jasné, že v osmdesáti procentech nepřicházeli žádní uprchlíci, ale migranti: “To je to, co stále opakujeme a co pár šílenců nechce slyšet a křičí něco o tom, že je potřeba pomáhat a tak dále. My opravdu nemůžeme vzít každého z Afriky, jinak se Afrika přestěhuje sem do Evropy. Je potřeba dále říci, že řada migrantů nepřichází do Evropy s cílem pracovat, ale mají mylné představy o tom, že v Evropě je všechno zadarmo a snaží se vlastně pouze participovat na sociálním systému.“ ...ani se mně nechce věřit!

Epilog. (Divadelní)

Obrácení Ferdyše Pištory: Podle stejnojmenné Langerovy hry vznikla zajímavá adaptace osudů protřelého kasaře, jenž se při vykrádání honosné vily dopustí hrdinného skutku - zachrání před požárem dvě malé děti. Je rázem oslavován jako hrdina a dokonce změní své uvažování, stává se hlasatelem správné morálky. Ještě jej však čekají těžké zkoušky.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Stýblo | čtvrtek 30.8.2018 13:47 | karma článku: 26,82 | přečteno: 1403x
  • Další články autora

Karel Stýblo

Povídání na neděli.

19.9.2021 v 10:39 | Karma: 12,41

Karel Stýblo

Krizový premiér.

28.2.2021 v 13:50 | Karma: 12,02

Karel Stýblo

Naděje pro Babiše

13.2.2021 v 13:11 | Karma: 34,33

Karel Stýblo

Reminiscence

31.12.2020 v 9:39 | Karma: 5,24