Nešťastní lidé.

Z uprchlického thrilleru se již stal horor nebo sci-fi. Nerad se schovávám za názory známých osobností, ale Karel Gott, řadu nás normálních lidí, jistě upřímně překvapil názorem na běžence. Jsem docela zvědavý, jestli bude  

též označen za xenofoba a nehumánního jedince.

Iráčtí křesťané si v Česku nechali zrušit azyl a odjeli do Německa. Byla to skupina z Okrouhlíku, prý jedna z nejvzdělanějších a nejpilnějších v učení češtiny. Byla opěvovaná a laskaná jednou z mnoha neziskovek Generace 21. Myslím, že už při uvítání utečenců a chvalozpěvech, které se staly mediálním humbukem, mnozí z nás normálních, určitě zpozorněli.

Z Česka chce jinam ještě dalších 8 chudáků od Brna, jejichž dědeček je na tom psychicky špatně. Má pocit, že nezvládne odloučení od irácké vlasti. Takový excesům jistě napomáhá fenomén neziskovek, Dobře to známe z integrace našich dalších spoluobčanů cikánského rodu. Společnost je přinucena neziskové organizace vnímat a respektovat. Pochopení nového fenoménu je už jaksi, od věci. Je to druh obchodu s důvěřivostí a ochotou pomoci a na druhé straně s lidským neštěstím. Ať chceme nebo ne, jsou to firmy. A nepodléhají žádné legislativní kontrole a před tou veřejnou, stát důkladně mlží.

Neštěstí druhých vždy bylo prubířským kamenem společnosti. Pravda platí i dnes, i když srdce ryvné příběhy a nainstalované mediální obrázky z uprchlické vlny, zahlcují media. Člověk není komputer a jen těžko dokáže dostatečně vnímat přemíru informací. Z mého pohledu pamětníka žijeme v nekorektní době, která vyvolává i řečnické, nekorektní otázky. Na příklad; co je politická korektnost? Je to vynucený obchod s dobrovolností a dobročinností? Je to byznys s lidským neštěstím a slzami?

Iluminátoři.

Málokdo asi věděl, že iluminátoři nejsou jenom nosiči světla a ilustrátoři středověkých, ručně psaných knih. Nová doba – nové chce mít činy! Jak říkal komunistický režim. Dnešní nová doba je bohužel tak moderní, že i v přenesených významech slov se jen málokdo vyzná. Možná ani Ústav českého jazyka a teorie komunikace. Nedávno Karel Gott ve svém vyjádření k současné situaci v Evropě a u nás doma, udělal ohromnou osvětu. I když už dříve se v nějakém rozhovoru, dotkl iluminátorů a zájmů mocenských struktur.

Protože se jedná o architekty moci, mainstream  mluví o konspiračních teoriích, nebo raději mlčí. I Karel Gott se této informace jenom dotkl, protože podle jeho slov je to pohyb na tenkém ledě.  Trošičku jsem se poohlédl po informacích a troufám si říci, že to je pravda. Rybník s tenkým ledem se rozprostírá okolo bývalého prezidenta USA Bushe, jeho ministra války Rumsfelda. Samozřejmě, poradců Bílého domu jsou další stovky.  A nad všemi ční Thomas Barnett se svojí doktrínou homogenizace všech států na zeměkouli.

Barnett, který je badatel na poli vojenských strategií napsal: „Konečným cílem musí být homogenizace všech států na zeměkouli. Toho musí být dosaženo smíšením ras s cílem vzniku nové rasy v Evropě. Proto musí Evropa ročně přijmout 1,5 milionů přistěhovalců s třetího světa. Výsledkem tak bude vznik populace s průměrným IQ 90 a tak lidé budou příliš hloupí na to, aby chápali, ale dost inteligentní, aby pracovali.“  I když jsou tahle slova víc než nechutná a nedokážu posoudit jejich pravost, musel jsem je použít. Navíc se stydím, za novou dobu a mnohé příslušníky rodu Homo, ke kterým také patřím.

Jako Thomas Barnett, který ještě dále říká: „ Žádná vláda nesmí bránit svobodnému pohybu kapitálu a bránit odcházení zisků ze země. Státní ekonomiky se musí dostat do vzájemné závislosti, aby nemohly existovat samy o sobě. Státy, které se tomu budou bránit, budou nahrazeny loutkovými režimy. Nepřátelé této globalizace budou zničeni.“  Tak žádá tento fanatik globalizace jménem Thomas Barnett a dodává: „Kritiky zabijeme“. Obama to řekl mírněji: „Zkroutíme jim ruce.“ Tak budou Spojené státy poskytovat úvěry v dolarech a zásobovat centrální banky natištěnými dolary. Ostatní státy nebudou smět podniknout nic, aby zabránily odchodu zisků do USA.

Zkouška konspirace.

Hovoří Salman Hasan uprchlík s Iráku:“ Nechali jsme jednoho z mých příbuzných, aby byl propašován společně s muslimskými migranty. Vzali ho z Bagdádu a my jsme sledovali jeho cestu. Když byl v Srbsku, tak jsme udělali test, zda je možné mu poslat peníze přes Western Union. Ale uvědomte si, že tam byl ilegálně, bez dokumentů, a skrze Western Union mu od nás peníze došly. Ale Spojené státy běžně vědí o jakémkoli převodu skrze Western Union. Přesto peníze dostal. A když byl ve Vídni, tak nás o tom informoval a chtěl tam zůstat.“ Ale ti pašeráci řekli: „Ne, ne, ne. Naším plánem je, že pojedete do Belgie.“ A dnes je v Belgii.

Podrazili nás, ale chápeme je.

Mutther Evropa není hloupá, ani se loni nezbláznila.  Je pravděpodobně jen kolečkem v dobře namazaném globálním stroji na peníze. V kontextu těchto informací si však nevyzpytatelně hraje se svou vlastí,  potažmo celou Evropou. Do mozaiky nepředvídatelných manévrů tak zapadají i utečení utečenci z Okrouhlíku u Jihlavy a jejich ochrana v Německu. Podle slov řidiče autobusu s utečenci německá policie zacházela lépe než s nimi samými. Navíc byli řidiči obviněni z převaděčství, přestože německá policie byla o všem informována.

 Sám sebe nepoznávám a sám sebe se musím ptát: Ti chránění podrazáci mají být zuboženými lidmi a naší povinností je jim pomáhat? Protože je chápeme…?

Autor: Karel Stýblo | středa 6.4.2016 9:12 | karma článku: 35,82 | přečteno: 1399x
  • Další články autora

Karel Stýblo

Povídání na neděli.

19.9.2021 v 10:39 | Karma: 12,41

Karel Stýblo

Krizový premiér.

28.2.2021 v 13:50 | Karma: 12,02

Karel Stýblo

Naděje pro Babiše

13.2.2021 v 13:11 | Karma: 34,33

Karel Stýblo

Reminiscence

31.12.2020 v 9:39 | Karma: 5,24