Maškarní bál.

Další maškarní bál v Bruselu skončil a řekl bych, že tradice novodobým maškarám nic neříká. Po nevázané zábavě bývalo slušností, se po půlnoci odmaskovat.

Z mainstreamových medií se jen těžko dozvíme, že bruselská taškařice, se tak zvaně civilizovaným státům na arabském poloostrově, „hodí do krámu.“  Že naši politici a celý západ se už moc dlouho kryjí za maskami, aby nic neviděli. Proč se naši hlavouni neodmaskují a zatlačí třeba na Katar, který je jednou z nejbohatších zemí díky plynu. Anebo, na Saúdskou Arábii, která je rozmazlená množstvím vyvážené nafty. A co Dubaj s nejvyššími mrakodrapy a uměle vytvořenými ostrovy?  Nemohou pomoci všem ostatním souvěrcům, kteří se v jejich sousedství mezi sebou nesmyslně vraždí?

Turecko je pokrytecká kategorie sama pro sebe. Protože oni jsou hlavním dozorcem nad distribucí zmíněných, strategických surovin po zemi? Z Kataru žádný plynovod nevede a Saúdská Arábie vyváží ropu jenom po moři. Turecku se už, ve vší tichosti povedl postavit ropovod z ruského Baku do Ceyhanu. Postavilo také ropovod a plynovod s Iránem a ropovod s Irákem. Z druhé strany je přes Balkán, Turecko propojeno plynovodem s Evropou. Takže mu chybí už jen plynovod z Kataru a saúdskoarabský ropovod.

Kdyby se tyto projekty dokončily, mělo by Turecko největší kontrolu nad strategickými surovinami na celém středním východě. Do Francie už by byl jenom skok. A to je pro Saúdskou i Katarskou ekonomiku velký job ba životní nutnost. Proto financují Islámský stát, aby vznikl koridor pro zmíněné stavby přes sunnitskou část Sýrie. Ať konečně už někdo tyhle jasná fakta vezme na vědomí a potom, snad přesvědčí  Mutther Merkel, aby nevěřila křišťálovým úmyslům a slibům Turecka.

Kdyby odmaskovaný hlavní tahoun USA nerozpoutal Arabské jaro a všichni ti maskovaní včas ukázali svoje ksichty, tak stovky tisíc lidí na Středním východě, stovky lidí v Evropě, nemuselo zemřít. A další lidé by neumírali v Egejském moři a Evropa by nemusela čelit nezvládnutelné záplavě uprchlíků.

 

Autor: Karel Stýblo | středa 9.3.2016 10:53 | karma článku: 22,64 | přečteno: 380x
  • Další články autora

Karel Stýblo

Povídání na neděli.

19.9.2021 v 10:39 | Karma: 12,70

Karel Stýblo

Krizový premiér.

28.2.2021 v 13:50 | Karma: 12,02

Karel Stýblo

Naděje pro Babiše

13.2.2021 v 13:11 | Karma: 34,33

Karel Stýblo

Reminiscence

31.12.2020 v 9:39 | Karma: 5,24