Islámský Stát vykvetl.

I když arabské jaro začalo před léty, až do teďka, se objevují nové květy.  Proč jen nesměle to uvedl server britského listu The Daili Mail? 

Snad si jarní květy - Britové, Američani, Saudové , Francouzi… atd. představovali jinak?

Asi 25 vězňů Islámského Státu bylo odsouzeno jako špióni pracující pro iráckou vládu a bezpečnostní složky.  Byli spoutáni a spuštěni do nádrže s kyselinou dusičnou. Oběti byli v kyselině tak dlouho, dokud se jejich orgány zcela nerozpustily. Také se od včerejšího časného rána ve Středozemním moři hledá Airbus A 320 letecké společnosti EgyptAir s 66 lidmi na palubě. Podle egyptské státní televize se již v moři našly osobní předměty cestujících. Dlužno dodat, že trosky letedla se už jednou našly, později to však egyptská strana dementovala.

Troška islámského práva.

Díky tomuto jaru se asi deset milionů okupovaných a dříve umírněných muslimů, Islámským Státem předělává na ty pravé. Na dodržování staronových zákonů Koránu dohlížejí specielní šariátské hlídky. Tresty se konají veřejně, před nadšeným publikem. Ještě přidám několik zakázaných věcí, které inspektoři IS hodnotí jako rouhačské a zavrženíhodné.

 - Zakazují se náhrobky a svatostánky a budou zničeny.
- Za nošení fotbalového dresu je trest osmdesáti ran rákoskou.
- Ženy nesmějí používat make-up nebo sedět na židli.
- Ženy nesmějí odcházet z domu bez mužského doprovodu.

- Muži si nesmějí stříhat ani pomádovat vlasy, ani si je upravovat v „moderním stylu“. (Holičství   a kadeřnictví byla zrušena). 

 - Muži nesmějí nosit nízce posazené džíny.
- Vyděrači budou ukřižováni.
- Zlodějům se amputuje ruka.

 - Nepovolují se žádné politické strany nebo ozbrojené skupiny kromě Islámského státu.
- Kdo odstoupí od islámu bude zabit.
- Šaria je jediným právem.

Podle islámského práva je svět rozdělen na tři části: dár al-harb (území války), dár al- islám (území islámu) a dár as-sulh (území mírových dohod) - to znamená země, se kterými byla uzavřena smlouva… K zemím, které náleží do skupiny „území války“, islámské právo nezná jiný vztah než „svatou válku“ (džihád). Pojem džihád označuje „úsilí“, a to ve dvou smyslech, které jsou stejně podstatné a nesmějí být odděleny. Ve svém prvotním významu, džihád znamená „úsilí“, které musí muslim vynaložit, aby byl věrný ustanovením Koránu a tak se zdokonalil ve svém „podřízení se“ (islám) Alláhovi. Ve druhém významu znamená „úsilí“, jež vykonává muslim, když „bojuje v zájmu Alláha“ proti bezvěrcům a zároveň šíří islám po celém světě.

Islám nebyl nikdy náboženstvím míru, islám je náboženství boje. Je to válka všech muslimů, Islámský stát je jen její předvoj. (Kdo nevěří, ať tam běží.)

Autor: Karel Stýblo | pátek 20.5.2016 12:41 | karma článku: 30,41 | přečteno: 628x
  • Další články autora

Karel Stýblo

Povídání na neděli.

19.9.2021 v 10:39 | Karma: 12,70

Karel Stýblo

Krizový premiér.

28.2.2021 v 13:50 | Karma: 12,02

Karel Stýblo

Naděje pro Babiše

13.2.2021 v 13:11 | Karma: 34,33

Karel Stýblo

Reminiscence

31.12.2020 v 9:39 | Karma: 5,24