... hloupého kopni.

Při škrtání a vymýšlení úsporných opatření, kdy ani nejde o občana, ale o rating, se naši vyvolení rádi odvolávají na příklady u sousedů. V tom vyniká současná vláda a průkopníkem se teď jeví ministr sociálních věcí Drábek.

Na rozdíl od západních sousedů však měl život v České kotlině poněkud jiný vývoj. Všichni ti naši vůdci, počínaje listopadovým sametem pseudohumanisty Havla, machiavelisty Klause,  bývalého křesťana Kalouska a nekonče bezskrupulózním ministrem Drápkem. Oni všichni zapomněli na to, z čeho sami vzešli. Mám na mysli pokryteckou morálku komunistické éry, která se stala předobrazem všeho, co následovalo. Pro zjednodušení udělám malou odbočku a odpovím si na dotaz: Co se stane, když po dlouhé době odvážete psa z řetězu? Odpověď: Radostí bude lítat tak, že by se zabil. A právě to se stalo nám všem občanům, protože naši vůdci se přece nebudou zdržovat nějakým kolíkováním výběhu.

 Nechci teď zlobit již rozzlobené. Ale musím vzpomenout na velký podvod s malou privatizací, na velkou privatizaci kupónovou, která byla pádem až na dno pro místní patrioty. Na všehoschopné podnikavce, kteří nechtěli podnikat, jenom si od bank půjčit na „podnikatelské“ záměry.  Nebo se přiživit na kampeličkách a podvodných investičních fondech, které natěšeným lidem vzaly těžce našetřené peníze a důvěru v budoucnost. Ano, už se stalo! Budoucnost se změnila v přítomnost.

Čtenáři položím ještě jednu otázku: Víte, kde zítra znamená již včera? Tahle otázka mě trápila už jako malého chlapce však doposud odpověď neznám. Pojďme společně vyřešit ještě jednu otázku nakonec: Kdo chytrému napoví a hloupého kopne?

Autor: Karel Stýblo | pátek 2.9.2011 9:14 | karma článku: 18,00 | přečteno: 987x
  • Další články autora

Karel Stýblo

Povídání na neděli.

19.9.2021 v 10:39 | Karma: 12,70

Karel Stýblo

Krizový premiér.

28.2.2021 v 13:50 | Karma: 12,02

Karel Stýblo

Naděje pro Babiše

13.2.2021 v 13:11 | Karma: 34,33

Karel Stýblo

Reminiscence

31.12.2020 v 9:39 | Karma: 5,24