Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Evropský kosmetický salon

Nový francouzský prezident Emmanuel Macron překvapuje své voliče. Jeho popularita doma strmě padá a myslím, že brzy dopadne i na nadšení „jeho Evropanů“. Čtyřicátník Macron, prý si daňovými poplatníky nechá platit kosmetický salon

Evropští kamarádi.

 

Francouzi snad už pochopili, jakého tyjátristu si zvolili za prezidenta. Jeho řeči jsou v kontextu upadající Francie docela úsměvné. Ovšem, kdyby to bylo jenom k smíchu! Na příklad, jak se nedávno snažil „udělat“ na Polsku. Polská premiérka říká, že francouzský prezident má stejnou váhu, jako štěkání sousedova psa na dvorku. „Snad jsou jeho arogantní komentáře výsledkem nedostatku politické zkušenosti a praxe, čehož jsem si vědoma a rozumím tomu,“ říká Beáta Szydlová.

 

Konečně se někdo zachoval jako premiér suverénní země a snad i my budeme mít po volbách premiéra, který se nehrbí před blahorodím Německa a Francie. Teď tvárný Sobotka, na poslední chvíli, asi u Macrona hledá záchranné lano. Protože dělat pejska Merkelové už není jistota, co bývala. Ani na konci svojí kariéry „náš premiér“ nepochopil, že německé, či francouzské blahorodí nemají žádné právo k arogantnímu, či povýšeneckému jednání s ostatními evropskými státy.

Co vlastně chceme?

 

Konečně snad Sobotkové, Prouzové, Teličkové a ta většina zaháčkovaných „evroposranců“ pochopí, že kazatele evropského dobra nemůže dělat Merkelová ani Francouzské zjevení Macron. Myslím, že Macron by se měl více věnovat zachraňování pozvolného rozkladu svojí země. Chceme snad no-go zóny a hořící auta v ulicích i u nás? Chceme sexuální útoky na naše ženy, chceme každodenní problémy z nepřispůsobyvými lidmi a nekontrolovatelnou povodeň dalších, jim podobných příchozích? Snad chceme i teroristické útoky a postupnou islamizaci? Chceme multikulturalizmus a potlačení našich hodnotových měřítek, jak se již děje ve Francii, Švédsku a Německu?

 

Neustále přibývají další otázky a myslím, že občanům této naší krásné země, konečně dochází trpělivost. Snad konečně začnem vzdorovat jedovaté atmosféře, která přichází ze západu. Naše hádky a navenek bohorovná blbost našich politiků, umožňuje drzost a aroganci, tzv. starých členských zemí EU. Proto s námi jednají s despektem, jako s pubertálním bratrem. Bohužel, tento stav byl založen hned po „sametu“ v počátku devadesátých let, pochybnými přístupovými smlouvami. Navíc se uplatnilo ekonomické diletantství, a nebo přímo zadání zničit náš konkurenční průmysl.

Chceme iluze?

 

Kdo dnes ví, co jsou národní zájmy? Dobře se naši blahorodí postarali, aby nikdo nevěděl! Protože naše životy ovlivňují mainstreamová media a zbožštělá blbost politické korektnosti. Těžko pochopit debaty politiků, natož zahraničněpolitické diskuze našich samoděržaví. V Evropě a vůbec, je realita zaměňována za iluze na úrovni myšlení burzovních hráčů.  Proklamovaný impozantní systém společných evropských hodnot, nedokáže pro své lidi zajistit ani bezpečnost, ekonomickou prosperitu je vždy možno obnovit. Jenomže s politiky a byznysmeny odkojené hrou na skořápky, slušní lidé vyhrají jenom těžko!

 

Hrát se dá různě, také poctivě. Ale to Muther Merkel, ani samolibý Macron neumí, nebo nemůže. A my bychom měli spolupracovat i jinak, než jenom plnit nesmyslné příkazy byrokratického Bruselu. Měli bychom poctivě sečíst peníze, co EU odvádíme a co zpět v korupčních, dotačních penězích získáváme. Je však potřeba přičíst pokřivené morální hodnoty i hodnotu našich zkrachovalých podniků. Odvody zahraničním vlastníkům „českých“ montoven je samostatná kategorie blbosti. Myslím, že nejsem sám, kdo je přesvědčen, jak na našem členství v EU proděláváme.

O co se hraje?

 

V transformaci nadnárodního spolku EU už věří jen málokdo. Podobná slova jako od polské premiérky, bychom od našich čelních politiků rádi slyšeli také. Jenomže dlouhodobě u nás vládne připosranost a v současnosti parodie na premiéra. I dříve se nesmělo mluvit, natož pojmenovat problémy naší „drahé matky“, Evropské unie.

 Nesmělá diskuze už v naší společnosti začala a doufám, že příští vláda neodmítne odpovědnost za současný stav. Snad nebude jen dalším kosmetickým salonem a bude vytvořen prostor k referendu o setrvání v Evropské unii. Protože rozhodnutí o zachování státu, musí rozhodnout celý národ.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Stýblo | pondělí 4.9.2017 8:52 | karma článku: 18,85 | přečteno: 271x
  • Další články autora

Karel Stýblo

Povídání na neděli.

Tak – ňák mám neodbytný pocit, že rozum se vytrácí jako pára nad hrncem. Laskavý čtenáři, prosím, nezlob se. Dříve jsem rád komunikoval naživo a tvrdil jsem, že i diskuze v hospodě je obohacující.

19.9.2021 v 10:39 | Karma: 12,41 | Přečteno: 214x | Diskuse| Politika

Karel Stýblo

"Člověk by chtěl být gigantem - a je ho*no kamaráde."

Předpokládám, že Švejk, na rozdíl od dnešních vůdců, by na záludné otázky života, nebo smrti, odpovědi nacházel. Poradil by si i s tím, že televizní šlapání v ho*nech hodně smrdí.

17.3.2021 v 10:38 | Karma: 8,73 | Přečteno: 178x | Diskuse| Politika

Karel Stýblo

Krizový premiér.

Ten člověk nemá schopnost stát se rozhodným vůdcem našeho místního politického divadla. On totiž postrádá herecký talent a na divadelní scéně sněmovny, už nestihá být ani kandrdasem.

28.2.2021 v 13:50 | Karma: 12,02 | Přečteno: 396x | Diskuse| Politika

Karel Stýblo

Naděje pro Babiše

Každý normálně vnímavý člověk si okamžitě uvědomí, že když hoří, musí se hasit. Až potom začne hledat viníka požáru. Jenomže řada našich spoluobčanů do poslední chvilky fouká do ohně a ještě navíc, brání z hořícího domu

13.2.2021 v 13:11 | Karma: 34,33 | Přečteno: 1121x | Diskuse| Politika

Karel Stýblo

Reminiscence

Kdo to ví? Že naše křesťanské Vánoce navazovaly na pohanské svátky zimního slunovratu. V tomhle směru bylo nové křesťanství obratné a trpělivé.

31.12.2020 v 9:39 | Karma: 5,24 | Přečteno: 92x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Hamás souhlasil s návrhem na příměří. Může jít o lest, píší v Izraeli

6. května 2024  18:56,  aktualizováno  20:59

Palestinské hnutí Hamás v pondělí přijalo návrh dohody o příměří s Izraelem předložený Egyptem a...

Německo na Putinovu inauguraci zástupce nevyšle, Francie a Slovensko ano

6. května 2024  16:14,  aktualizováno  20:36

Německo v pondělí oznámilo, že nebude mít svého zástupce na úterní inauguraci ruského prezidenta...

Za další případ pohrdání vás můžu poslat do vězení, varoval soudce Trumpa

6. května 2024  20:17

Soudce v probíhajícím procesu s Donaldem Trumpem v pondělí rozhodl, že americký exprezident...

Ve hře o post ministra je nyní i Ženíšek. TOP 09 chce vybrat tento týden

6. května 2024  16:43,  aktualizováno  20:10

Při hledání kandidáta do vlády na post ministra pro vědu, výzkum a inovace začala TOP 09 skloňovat...

Vyřešte nespavost svých dětí
Vyřešte nespavost svých dětí

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 326
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 773x
Důchodce s vlastním názorem, jenž si myslí, že na krmení holubů má ještě času dost.

Seznam rubrik