Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dinosauří prdy.

Někteří němečtí politici zvažují zavedení nové daně z masa. Jednak má pomoct v boji proti klimatickým změnám, jednak má vylepšit zdraví obyvatel.

Už nejeden z mnoha živočišných druhů na matičce zemi zahynul.  Třeba takový, průměrný dinosaurus  Sauropod, měl váhu okolo 100 tun. Těžko si představuji, jaké bylo tehdy klima a politické klima, jaká politická scéna a s jakou inteligencí, tehdy před 150 miliony lety, dinosauři vládli. Mimo jiné, tito velcí býložravci; tedy každý jeden z nich vyprodukoval 520 tun metanu.

O něco později.

Paříž - večer 12. prosince 2015. Po dvanáctidenním jednání, se zástupci ze 196 zemí dohodli na snaze: Udržet oteplování Země pod dvěma stupni Celsia a co nejvíce se přiblížit hodnotě 1,5 stupně.Tehdejší prezident Spojených států, Obama přemlouval svět, aby se oteplování měřilo ve stupních Fahrenheita podle USA. To nemohla většina světových zástupců přijmout. Výsledek by byl opticky horší, neboť stupeň Celsiův, odpovídá 33,8° stupňů amerického měření.

V jednom, z mnoha projevů řekl generální tajemník OSN pan Ki – Mun: “ Žádná věc, žádná víra nemůže ospravedlnit násilí, které jsme viděli v minulých dnech a týdnech… Musíme se vpřed posunout mnohem rychleji, mnohem dál, pokud chceme udržet globální růst teplot pod dvěma stupni Celsia.“   Francouzský prezident Holland v úvodním projevu řekl: „Na této klimatické konferenci je v sázce mír… Boj proti terorizmu a boj proti klimatickým změnám jsou dvě největší výzvy, kterým musíme čelit… Paříž musí být začátkem dalekosáhlé změny.“

Dlužno dodat, že konference o klimatu se v roce 2015 zúčastnilo nějakých pětačtyřicet tisíc delegátů, pozorovatelů, zástupců občanských společností, novinářů…  Na vlastní konferenci mělo být akreditováno 20 tisíc osob. To si nedovedu představit a hned mě napadá otázka: „Kdo věří, že my všichni jsme uvěřili, že jednání bylo těžké? My v Čechách máme své zkušenosti.  Mnozí si okamžitě uvědomíme masívní okrádání občanů České republiky schválením státní podpory slunečním elektrárnám. Podle toho je pařížská dohoda pravděpodobně příležitostí k rozvoji dalšího, zatím v mlhách, obrovského světového byznysu.“

Ale dovedu si představit, že nic neříkající dohoda umožňuje jednotlivým státům naplňovat svoje cíle k omezení skleníkových plynů, dle libosti. Prozatím se svět letos dostal k malé klimatické katastrofě, k tomu malou ukázku v současnosti předvádí USA. Při těžbě břidlicových plynů uniká do ovzduší 12% z vytěženého množství metanu. Oficiální propagandistické zdroje to samozřejmě tají. Čínský prezident prosadil, aby jednotlivé země v boji s klimatickými změnami mohli zvolit svojí cestu. A Česká republika je z důvodu předposranosti a euroatlantických obchodních dohod, ochotna dovážet i americký břidlicový plyn. To je však jiná kapitola.

Rád bych se mýlil v přirovnání, ale pamětníci jedné rudé strany, si jistě pamatují rozhodnutí Ústředního výboru KSČ, který jednomyslně odhlasoval, co je vědecká teorie a co je buržoazní pavěda. Bohužel, náš kraťoučký život na Zemi po 150 miliónech let od dinosaurů, je ale podobný. Přerostlí Tyrannosauři v politice a Epidendrosaurové ve špiclování, zákonodární Baryonixové i Sauropodi konzumu. Bankovní Koleopsisiové a jiní vedoucí tajemníci, se mlaskáním a svou nekontrolovatelnou plynatostí dnes ani netají.

 Před omezením požívání masa, prozatím neexistuje statistika, kolik metanu produkují německé, nebo české krávy.

Autor: Karel Stýblo | úterý 13.8.2019 8:10 | karma článku: 27,09 | přečteno: 697x
  • Další články autora

Karel Stýblo

Přihodilo se ...

Proč se dokola omílá neschopnost současné vlády a proč se dnes už nenajde nikdo, kdo by mohl úspěšně apelovat na lid? Odpovím. ,

30.10.2020 v 8:10 | Karma: 21,82 | Přečteno: 469x | Diskuse| Politika

Karel Stýblo

Pompézní Pompe. (Dozvuky.)

Užívali jsme si návštěvu amerického ministra zahraničí Mika Pompea? Mediální nadšence samozřejmě vytvořila Česká televize, která se v úterý na celý den přestěhovala do Plzně. Zkoumala, připomínala a analyzovala každý Pompeův krok.

21.8.2020 v 7:59 | Karma: 27,51 | Přečteno: 421x | Diskuse| Politika

Karel Stýblo

Za plachetkami se hrdinové jen těžko skrývali.

Babišovi ani ostatním šestadvaceti premiérům nevadí, že porušili článek 310 Smlouvy o fungování Evropské unie? Ve zmíněném bodě se EU vydávat dluhopisy zakazuje. Proto bych řekl, že EU opět obešla svoje pravidla.

24.7.2020 v 10:13 | Karma: 21,57 | Přečteno: 404x | Diskuse| Politika

Karel Stýblo

Zodpovědně.

Pan Kupka a předseda ODS Fiala mluvili při posledním jednání PS zodpovědně. Velmi zodpovědně předváděla dokonalou demagogii i ostatní opozice. Jako bych slyšel rádoby „konstruktivní kritiku“ za komunistické éry.

30.4.2020 v 6:52 | Karma: 35,69 | Přečteno: 816x | Diskuse| Politika

Karel Stýblo

My Češi zaplatíme?

Na tuhle otázku by mohla být lehká odpověď, ale národe Český, buď živ! Samozřejmě zaplatíme my všichni, což nám pamětníkům lehce připomíná komunistickou RVHP v mých školních letech a hodiny Občanské výchovy.

17.4.2020 v 8:30 | Karma: 20,85 | Přečteno: 387x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Poslanci mají jednat o změně zákoníku práce, o minimální a zaručené mzdě

2. května 2024  5:42

Poslanci by měli na mimořádné schůzi začít projednávat úpravu zvyšování minimální mzdy. Novela...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 326
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 773x
Důchodce s vlastním názorem, jenž si myslí, že na krmení holubů má ještě času dost.

Seznam rubrik