Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pane autore,

když už chcete machrovat článkem o klimatu, nesmíte dělat zásadní matematické chyby.

Zvýšení teploty o 1°C je zvýšení o 1,8° Fahrenheita a nikoli o 33,8°, jak píšete Vy.

Těch 520 tun metanu, o kterých píšete, vyprodukoval 100-tunový dinosaurus za jak dlouho? A víte vůbec, jaký objem metanu a CO2 byl v atmosfeře před 150 miliony lety?

0 0
možnosti
MK

No mám dotaz k těm 520 t metanu (jak politicky nebo "chemicky" korektně lze značit "prdy";-D). Ta produkce byla za den či rok jedince nebo jak... ? Včera jsem by v hospůdce a když jsem se potom večer šel vyvenčit se psem, též jsem vypouštěl nadměrné množství metanu. Psovi to nevadilo a já byl v přírodě, takže jsem s tím žádného lidského jedince přímo neohrožoval. Teď mám jen strach, aby mě to ekologické fórum, co furt tak vědecky jedná o metanu nebo zhmotněném metanu mě neobviňovalo, že jsem přeměnou kvasnicového ležáku na metan nezpůsobil globální oteplení:-P

0 0
možnosti

Nejspíš to ten dinosaurus vyprodukoval za celý svůj život.;-) Težko to vyprodukoval za jeden den, když sám vážil "jen" 100 tun.

Ale jinak byl ten Váš dotaz zcela správný. Autor článku totiž takovéto "detaily" vůbec neřeší. On si jen potřeboval kopnout.

0 0
možnosti
JT

Kdyby slo o 2 stupne rocne, tak nereknu, to by asi byl problem. Ale za 100 let ? Vzdyt to ani nikdo neumi zmerit.

0 0
možnosti

Kdyby šlo jen o ty dva stupně za sto let, tak by to opravdu nebyl problém. Jenže ty dva stupně znamenají zvýšení hladiny oceánu o 6 metrů. A to už problém je.

0 0
možnosti
  • Počet článků 326
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 773x
Důchodce s vlastním názorem, jenž si myslí, že na krmení holubů má ještě času dost.

Seznam rubrik