Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Chudák Macron.

On ani neví, kdo proti němu stojí, že demonstrace žlutých vest po třech týdnech nemá vůdce. Je skličující, nebo je to dobře, že náš „zloduch“ Babyš ví a přesto se nemusí obávat? Hold Francouzi mají vzdor v krvi. A co my?

Jediné, čeho jsme schopní, je dupat jeden druhému po zádech a s potěšením sledovat, jak kolega mizí v blátíčku novodobého marxizmu. Dobře si vzpomínám na dobu normalizace v sedmdesátých letech minulého století. Tehdy naše jediná vedoucí strana včele s Husákem, přebírala rétoriku padesátých let.  Vše, co jí nebylo pochuti, nazývala ideologickou diverzí revanšizmu a imperializmu. Řekl bych, že se obloukem v čase vracíme, jenom díky komunikačním možnostem se všechno opakuje trochu jinak. Tehdy se průšvihy přisuzovaly ideologiím imperialismu a dnes? Na příklad se dozvíte, že za brexit může hybridní válka a ideologické působení Ruska.

Chudák lid.

Teď jsem na vážkách, jestli jsem zvolil správný podtitulek. Vždyť řadový občan, třeba nevzdělaný, má rozum zdravý, protože ho musí denně používat. Aby se vyrovnal s prací, aby zaplatil nájem za bydlení, aby rodině mohl koupit k Vánocům dárek, nebo vyřešil existenční problém. Ti ostatní žijí ve skleníku poslaneckých sněmoven, nebo v názorovém skleníku samoděržaví „demokratických“ intelektuálů, typu neúspěšného, prezidentského kandidáta pana Drahoše. Mezi ně patří i předseda ODS Petr Fiala, který samozřejmě za nic, co se stalo v devadesátých letech, nemůže. Protože byl ještě dítě rozené v roce 1964. Nebo výrazná postava Jiřího Pospíšila TOP 09, který v té době ještě chodil po houbách.

A tak dnes, jako v době normalizace, je ideologie tvůrcem všeho špatného. Jenomže dříve se příslušníci z tajných služeb ministerstva vnitra k tomu vyjadřovat nemohli, protože byli tajní a dnes se „tajní“ veřejně vyjadřují rádi, k tomu přikládají polínka ještě nevládní a neziskové organizace.  Je to velmi zajímavá hodnota svobody občanů, protože po totalitě jedné rudé strany, přišly evropské hodnoty. Jen ti dříve narození a všímavější pochopili, že se průběžně vracíme do jedné z nejhorších podob totalitarizmu a ještě větší demontáže národních států než za socialistického RVHP

Nepokojná Francie.

Na okraj se ještě musím zmínit o naší demonstraci bezduchého názoru asi před osmi lety.  Jiří Mádl a Martha Issová vyzvala na internetu mladé spoluobčany, aby se svým vlivem na prarodiče, pokusili zvrátit asi 22% preferencí ČSSD v parlamentních volbách. Jak jsem řekl, dost bezduché, ale stále aktuální! Lid francouzský se může pyšnit, protože je asi chudákem o něco menším, než jsme my Češi a Moravané. Protože nám ta bezduchost docela zůstala. U nás se jen hází pietní věnce připomínající oběti násilí roku 1939, nebo 1968 do odpadkových košů. Není to sice tak násilnické, jako ve francouzských městech, ale morální vandalismus ještě větší. Čas od času se tajně páchá i na hřbitovech.

Asi je lepší, že k násilnickým demonstracím jako páchají Francouzi, jsme ještě nedorostli. Poškozený Vítězný oblouk, na horním konci bulváru Champs Elysées, barikády a hořící auta, zničené restaurace a vyrabované obchody. Asi 900 zraněných osob, z toho 150 policistů. Zadrženo 412 osob a 378 je jich zatím ponecháno ve vazbě. Demonstrace začaly jako protest proti nárůstu ceny benzínu,  ale později přerostly v odpor proti prezidentu Emmanuelu Macronovi a jeho pokusům o hospodářskou reformu. Dlužím dodat, že ještě včera, když jsem psal tento článek, nebylo známo, že Marcon ustoupí. Přesto žluté vesty na sobotu plánují pouliční bouře ještě silnější.

Ten chudák Macron ví, ale nechce vědět, že situace v jeho Francii je jeho vlastním produktem a aktem kolektivního rozumu normálních lidí. Díky jemu, muther Merkelové a současné politiky Uvropské Unie se všechno strašně rychle mění. Otupělost a zvykání si na nové standardy sociálních inženýrů se stalo pro občany povinností.  Věci se nevratně mění, ještě chvíli si budou europoslanci, eurokomise a eurozaměstnanci užívat blahobytu, ale za rohem už čeká změna. Krize rozumu lidského druhu, která musí nutně jinak rozdat hrací karty.  Myslím, že nejen pro Francii už neexistuje cesta zpět.

Autor: Karel Stýblo | pátek 7.12.2018 8:29 | karma článku: 24,54 | přečteno: 579x
  • Další články autora

Karel Stýblo

Povídání na neděli.

Tak – ňák mám neodbytný pocit, že rozum se vytrácí jako pára nad hrncem. Laskavý čtenáři, prosím, nezlob se. Dříve jsem rád komunikoval naživo a tvrdil jsem, že i diskuze v hospodě je obohacující.

19.9.2021 v 10:39 | Karma: 12,41 | Přečteno: 214x | Diskuse| Politika

Karel Stýblo

"Člověk by chtěl být gigantem - a je ho*no kamaráde."

Předpokládám, že Švejk, na rozdíl od dnešních vůdců, by na záludné otázky života, nebo smrti, odpovědi nacházel. Poradil by si i s tím, že televizní šlapání v ho*nech hodně smrdí.

17.3.2021 v 10:38 | Karma: 8,73 | Přečteno: 178x | Diskuse| Politika

Karel Stýblo

Krizový premiér.

Ten člověk nemá schopnost stát se rozhodným vůdcem našeho místního politického divadla. On totiž postrádá herecký talent a na divadelní scéně sněmovny, už nestihá být ani kandrdasem.

28.2.2021 v 13:50 | Karma: 12,02 | Přečteno: 396x | Diskuse| Politika

Karel Stýblo

Naděje pro Babiše

Každý normálně vnímavý člověk si okamžitě uvědomí, že když hoří, musí se hasit. Až potom začne hledat viníka požáru. Jenomže řada našich spoluobčanů do poslední chvilky fouká do ohně a ještě navíc, brání z hořícího domu

13.2.2021 v 13:11 | Karma: 34,33 | Přečteno: 1121x | Diskuse| Politika

Karel Stýblo

Reminiscence

Kdo to ví? Že naše křesťanské Vánoce navazovaly na pohanské svátky zimního slunovratu. V tomhle směru bylo nové křesťanství obratné a trpělivé.

31.12.2020 v 9:39 | Karma: 5,24 | Přečteno: 92x | Diskuse| Hyde park
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Poslanci omezí prodej půdy cizincům, změní zákon po havárii na Bečvě

3. května 2024  5:16

Sněmovna má v pátek na programu vyšší ochranu nejlepší zemědělské půdy, novelu vodního zákona...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

  • Počet článků 326
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 773x
Důchodce s vlastním názorem, jenž si myslí, že na krmení holubů má ještě času dost.

Seznam rubrik