Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

16. 4. 2012 22:44
Je ta elektronická lekárna certifikovaná

Já jen, abyste na svůj laciný nákup nedoplatil zdravím.

  Poznámka: Samozřejmě nechápu, proč se divíte, že na internetu je lék lacinější. Zde jsou přece lacinější (mnohdy výrazně) všechny komodity. Je to jeden z hlavních důvodů, proč zde nakupovat. Tak proč vás to u léků překvapuje.

  PS: Tu hlášku s rizikovostí internetového nákupu léků a doplňků jsem myslel zcela vážně.

0 0
možnosti
KS

kastro45

2. 5. 2012 18:45
Re: Je ta elektronická lekárna certifikovaná

Je certifikovaná - ale přece lékárny především žijí z pojišťoven - tedy z léků hrazených těmito aparáty, proto nechápu tak veliké rozdíly v cenách těchto LÉKÚ ! ne doplňků stravy. Totiž internetové lékárny nemají z pojišťoven nic, ale vůbec nic, kapišto?!!

8-o

0 0
možnosti
B

brooke

16. 4. 2012 20:23
Je důležité

že i při těch zlodějských cenách léků, Kalouskově okrádání důchodců, důchodcům ještě zbývají peníze pro podvodníky, kteří jim doma ukradnou půl mega,,pro dealery, kteří jim vnutí nádobí za třicet tisíc (co v tom nádobí vaří, když jim na jídlo nezbývá?)  peníze pro děti a vnuky na přilepšenou. Žádná sociální vrstva nemá takové sociáolní jistoty v současné době jako důchodci.

0 0
možnosti
JVK

krejci

16. 4. 2012 19:57
Jsem také důchodcem, ale nemohu řící, že by mě někdo "dojil"

Mám jednu připomínku. Zapomněl jste napsat o jaký lék se jedná. Ne všechno co se v lékárně prodává je opravdu lékem. Mnozí lidé, včetně našich investigativních novinářů, považují za léky i doplňky stravy. Právě u doplňků stravy mohou být mezi jednotlivými lékárnami velké cenové rozdíly. U skutečných léků, i když je nehradí pojišťovna, takové rozdíly nejsou. Doplatky u léků hrazených pojišťovnou jsou vetšinou zcela nebo zčásti započítávány do limitu, který je u důchodců 2.500,-Kč ročně. Jakmile je tento limit překročen, tak doplatky i poplatky u lékaře pojišťovna po skončení příslušného čtvrtletí vrací. V loňském roce mi bylo započítáno do limitu 9.737,- Kč a  z toho mi bylo pojišťovnou vráceno 7.237,-Kč (1801, 3225, a 2211). To, zda si někdo koupí či nekoupí nějaký doplněk stravy, o kterém si myslí, že mu pomáhá, je zcela jeho věcí. U doplňků jsou cenové rozdíly někdy značné.a proto je vhodné sledovat za kolik je v té které lékárně prodávají. Tolik moje zkušenost s léky a lékárnami.

4 0
možnosti
PM

assam

17. 4. 2012 14:03
Dodatek

Spousty lékáren,převážně řetězcového typu,se snaží bojovat s konkurencí hlavně snižováním doplatků(úhrady léků českými pojišťovnami jsou stále natolik vysoké,že lékárny mají větší zisk z vydaných léků na předpis,než z prodaných léků a potravinových doplňků(narozdíl od zahraničí)) a toto snížení zisku z doplatků si kompenzují zvýšením neregulovaných cen potravinových doplňků,případně jiného sortimentu(zdravotní obuv,kosmetika,dioptrické brýle..).Málokterý klient kupuje v jedné lékárně své kompletní domácí "lékové portfolium",navíc mnoho lidí se soustředí na speciální slevové letákové akce (v řetězcích),takže vzniká,na základě nižších doplatků na předpisy a náhodných koupí vybraných slevněných letákových produktů,paušální dojem,že Tyhle lékárny jsou prostě nejlevnější.To samé platí i o většině seriozních internetových lékárnách.Věřím tomu,že kdyby si takový klient udělal větší nákup ze širší nabídky portfolia své "nejlevnější" lékárny,ve finále by zjistil,že ani příliž neušetřil...assam

0 0
možnosti
AN

TondaN

16. 4. 2012 19:29
docela bych doporučil

aby si ten váš úvod přečetli  někteří asociální/zřejmě solventní a zdraví/ diskutéři. taky budou staří a kdoví co je v životě ještě potká. jo ,vidíte,léky na intenetu-zkusím:-) ,až je budu potřebovat ,protože jsem sedm let v důchodu,tak uřčitě přijde doba...

0 0
možnosti
SN

kuča

16. 4. 2012 18:50
Vážený autore......

:-).......plný souhlas ! KDyž se ceny léků a lékárníci, kteří se bránili, že zchudnou probíralo asi před dvěma roky na netu, psal jsem s oblibou! Víte, kolik bylo za totáče ve stotisícovém Havířově lékáren? Vždycky měla jedna noční i víkendovou službu. Dalo se to zjistit! Víte kolik jich je dnes ? 25 - slovy dvacetpět! A viděli jste už chudého lékárníka? R^R^R^!!

0 0
možnosti
VH

Stará kára

16. 4. 2012 22:46
Re: Vážený autore......

To je podstatné: lekárník je bohatý!   Viděl jste vůbec nějakého lékárníka (tím myslím majitele lékárny)?

1 0
možnosti
PK

repanak

16. 4. 2012 18:42
3 připomínky

- kdo bydlí třeba v Praze tak objedná po internetu a když si léky vyzvedne v kamenné lékárně, dohodnuté s e-shopem, tak neplatí poštovné, což je řádově stovka

- někdy to chce dodržet limit např. 1000Kč a pak neúčtují ani jakýsi manipulační poplatek

- u nás padla lékárna soukromnice a nahradil ji drMax. Nechci dělat reklamu, ale ceny nižší, poplatek za recept "odpustí" - způsob si najdou aby dodrželi zákon a lékárnice výborné. Ne vždy je řetězec horší.

Jinak souhlas - lékáren je tu daleko víc než v bohatém Německu. Proč asi?

1 0
možnosti
B

brooke

16. 4. 2012 18:36
koupit lék na internetu

ve velmi dobrém případě si na internetu koupíte hroznový cukr, který  pouze vypadá stejně jako pravý lék. Když si koupíte kopii trička, kabelky nebo džíny  , tak se nic neděje. Maximálně se vám někdo vysměje za to, že nosíte fejk. Ale podle toho, jak smýšlíte o tom, jak s lékárníky vyběhnete, tak si svého zdraví příliš neceníte. A ti důchodci, jak se jima tak oháníte, doplatí za potřebné léky ročně maximálně 4000 Kč, , což dělá měsíčně 333 Kč. Je to relativně dost, ale zdraví za to stojí. Záměrně hovořím o doplatku. Ceny léků jsou podstatně vyšší.

0 0
možnosti
PK

repanak

16. 4. 2012 19:04
Re: koupit lék na internetu

Jako důchodce doplácím podstatně více - jednak část léků hradím plně a když nesnášíte základní lék, který pojišťovna částečně hradí a užíváte lepší, tak platíte a platíte.

0 0
možnosti
JV

Žadatel

16. 4. 2012 17:45
Autore,

pošlete sem link na tu e-lékárnu.;-)

2 0
možnosti
KS

kastro45

16. 4. 2012 18:31
Re: Autore,

je jich spousta, ale třeba tento

lecimselevne.cz    ale hlavně - nepsal jsem to abych někomu dělal reklamu, ale protože je to celé fakt.!!..hezký den

0 0
možnosti

Bára33

16. 4. 2012 17:11
Ale pozor na podvody

Ale většina důchodců má děti... a ty by v rámci starosti o své rodiče mohli buď ty léky objednávat, nebo to ty rodiče naučit. Ovšem pozor - ne každý lék objednaný přes internet je "pravý", podvody s léky se dělají především přes net

1 0
možnosti
KS

kastro45

16. 4. 2012 18:33
Re: Ale pozor na podvody

Je to pro mě užitečná informace, já zatím podobné zkušennosti nemám...8-oR^

0 0
možnosti