I z řeckého ostrova se dá pozorovat volba českého prezidenta

  A moc pěkně, tedy pokud zrovna funguje internet. Změnili jsme poskytovatele takže „maká“ celkem spolehlivě, ale díky nynějšímu „aprílovému“ počasí, častým lijákům a bouřkám, vypadává i elektrika. Tak jako dnes. Bouřka nad námi hrozivě burácí a před námi lítá do moře jeden blesk za druhým. Do střechy zuřivě buší kapky lijáku střídavě s kroupami. Kolem dokola černo. Ani protější ostrov Arkudy /Medvěd/ není vidět, natož Ithaka.

 

Malý černobílý kocourek Sunny leží u rozpálených nových krbových kamen a lišácky na mě kouká. Eva pracuje na svém noťasu v posteli. Není divu. Ven se jít nedá a musaku máme od včerejška. Je to jako s gulášem-druhý den chutná ještě líp.

Jezdíme na Lefkádu každý rok na 2 měsíce hned po Novém roce. Kromě sklízení oliv udělat co se dá, aby práce těsně před začátkem sezony nebylo tolik. Na domech i zahradě. To ale neznamená, že se nezajímáme o dění doma. Zvláště nyní, když se rozhoduje o novém českém prezidentovi už jen ze dvou kandidátů. Jak někde vtipně napsali ze ZEMANA a KNÍŽETE .

Nechci psát který a proč je mi sympatičtější a kterého bych na Hradě viděl radši. Už proto, že mi každý den chodí spousta mailů, kde se píše proč kterého kandidáta volit a proč ne toho druhého, facebook je plný až trapných připomínek a glos na oba. Snad jen jedno – dle mého soudu si oba zaslouží být prezidentem České republiky.

Rozhodně větší ostudu než dělal ten současný nový neudělá. Ať už bude šťastnější kterýkoliv.

A ještě jeden postřeh vyplývající z výsledků voleb. Některým politickým stranám už lidé nevěří a jednoznačně dávají najevo, že jim „zvoní hrana“.

 

Autor: Karel Štrobl | čtvrtek 17.1.2013 11:28 | karma článku: 9,01 | přečteno: 623x
  • Další články autora

Karel Štrobl

Není dirka jako Dirka

16.6.2016 v 8:08 | Karma: 12,58

Karel Štrobl

Každý den plný švindlů

23.5.2016 v 7:46 | Karma: 27,84

Karel Štrobl

Řecké erotické ráno

20.5.2016 v 8:01 | Karma: 23,32