Dej mi homno !

Neskutečně krásná, skoro česká věta, kterou jsem po dlouhé době dnes slyšel jako první po návratu do Čech. Totiž nějaká Ruska takto povzbouzela svého psího krasavce při venčení, snažejíc se mluvit česky. Přízvuk, nápadné líčení, oblečení i pronikavý omračující odér. A pes přisedl a „vybobkoval“ se. Navzdory pocitům hrozné zimy jsem se upřímně rozesmál.

 

 

Smích mě přešel, když jsem se vztekal u automatu na lístky MHD. A nejen já...všichni co nejeli taxi službou z letiště do centra. Jeden pán, co letěl naší linkou ze Soulu to okomentoval slovy : „Jo, už jsme zase doma, na to, jak všechno funguje budeme jen vzpomínat...“ . A co asi říkal, když si později přečetl a dozvěděl se, že na těch lístcích je navíc stát okrádán šikovným milionářem....

Nic, jeli jsme všichni na černo. Byť nechtěně, protože i mobil jsem měl beznadějně vybitý.. Naštěstí na Dejvické při vstupu do metra vše fungovalo a já mohl beze strachu pokračovat. V hlavě se mi ještě honily čerstvé zážitky z cesty po Indonézii, když jsem zaslechl cestující důchodce, že musí ještě honem, honem vyběhat a zařídit spoustu věcí, protože od ledna příštího roku to již zaplatí... začali se bavit i o dalších změnách, vodě, elektrice potravinách, službách... pro mě, který nebyl doma delší dobu, žádné dobré zprávy. Koupil jsem si noviny a hltal zprávy. Další ministr bude odejit pro napojení na zločinecké podsvětí, výčet lumpů v křeslech ministrů za poslední roky vlád, skandální okupace Slovenska partou 30-ti doktorů připomínající rok 68, přehled zvýšení daní a cen základních potravin.... zhnuseně jsem noviny zahodil a v duchu se těšil na zprávy v TV na Primě, které jsem měl před 6-ti měsíci oblíbené. Ulice už vánočně vyzdobené, vánoční koledy..nálada se mi lepšila..

Vše jsem stihl a usedl k televizi. Mám rád ucelené, přehledné zprávy z domova i celého světa. Zpráv na Primě jsem měl dost po 7 minutách. Přišlo mi to jako policejní svodka a výčet hrůz na přeskáčku. Žádné zprávy, ale hnus a lidské bahno ve kterém se redaktoři exhibují... do toho ještě upoutávka na Krimi zprávy, které přijdou za chvíli... „ Tak dost!“, řekl jsem nahlas, vypnul televizi a šel zjistit novinky do nejbližšího výčepu mezi „normální“ lid.

Zdražování piva, Klaus jezdí vlakem, odmítá rohlíky a dneska a zítra se bude „pašákovat“ s ruským prezidentem a lump John dostane další funkci a víc peněz....

No to mi teda dej homno !!!

 

Autor: Karel Štrobl | středa 7.12.2011 8:41 | karma článku: 19,58 | přečteno: 1104x
  • Další články autora

Karel Štrobl

Není dirka jako Dirka

16.6.2016 v 8:08 | Karma: 12,58

Karel Štrobl

Každý den plný švindlů

23.5.2016 v 7:46 | Karma: 27,84

Karel Štrobl

Řecké erotické ráno

20.5.2016 v 8:01 | Karma: 23,32