Africká střelba z "Aurory" duní v uších mocipánům světa.

     Celá Afrika nyní žije "výstřelem z Aurory". Stát po státu, území po území, rychlostí epidemie chřipky se nese vůně svobody a demokracie.

 

     Zbavit se otrockých pout diktátorů, moci rozhodovat o svébytnosti tak, jak znají z pohádek  a zakázaných rozhlasových stanic. Konečně beztrestně říkat co si myslím, psát co mě napadne, dopřát kvalitního vzdělání svým dětem,  naší budoucnosti..

     Ale opatrně..co když...Snad všechny vlády s demokratickým zřízením se v dřívější době s diktátory kamarádili. V zájmu demokracie, míru na zemi, i svém vlastním.  Různí státníci uzavírali kontrakty typu cukrovary versus ropa, zbraně versus ropa, letadla versus ropa, rakety versus ropa, terorismus versus ropa..Další „senzace“ i s podrobnostmi se dozvíme, tuším, velice brzy. Ne utrpení lidu bojujícího za demokracii svého státu, o zřízení na sever od Afriky tak rozšířené, ale samotný demo proces je starostí jak USA, NATO, OSN i zemí EU. Totiž je jednodušší vyjednávat s diktátorem, než s oficiální demokratickou vládou ostře sledovanou demokratickou opozicí , demokratickým tiskem, veřejností..

     Scénář pokaždé stejný. „Dráb“, demokracie na celém světě, pošle vojáky. Vzhledem k možné ceně ropy v případě  „samostatného“ uvažování nově vzniklého demokratického státu, jsou ztráty životů mladých vojáků NATO v přepočtu na jakoukoli měnu, pakatel.

      Takže.. Roubíčku, Khone, jenž sídlíš na „nebesích“, posvěť se jméno... amen.  Jen doufám, že naši synové budou,  ve jménu demokracie, jen přihlížet, ne umírat..

Autor: Karel Štrobl | úterý 1.3.2011 6:42 | karma článku: 12,32 | přečteno: 931x
  • Další články autora

Karel Štrobl

Není dirka jako Dirka

16.6.2016 v 8:08 | Karma: 12,58

Karel Štrobl

Každý den plný švindlů

23.5.2016 v 7:46 | Karma: 27,84

Karel Štrobl

Řecké erotické ráno

20.5.2016 v 8:01 | Karma: 23,32