S rejnokem v Budějovicích budou ještě problémy!

V Českých Budějovicích se opět začíná skloňovat stavba Kaplického rejnoka. Podle všeho se teď čeká, až Jihočeská společnost přátel hudby oznámí investora. Což by dle jejího vyjádření mělo být někdy v první čtvrtině příštího roku. Myslím si, že Budějovice s touto lokalitou čekají mnohem větší problémy, než je tato stavba.

Už v době ohlášení stavby byla veřejnost spíše proti této stavbě a dnes to není jiné. Stačí si přečíst internetové diskuze, kde lidé nadávají. A celkem právem. Nesouhlasím s postupem, kdy si někdo nechá vyprojektovat sebelepší projekt a pak si na město přijde pro pozemek. O takový pozemek se má soutěžit a prodat se nejlepší nabídce.

V lokalitě kasáren ve Čtyřech dvorech město v minulosti prodávalo a pronajímalo pozemky za různé ceny, za jakou je tedy chce prodat pro Rejnoka? Za ceny, které platil Pouzar a Mane nebo pronajmout s právem podnájmu za 1000 korun ročně 18 ha, jak už také v minulosti učinilo?

Další překážkou bude trestní oznámení, které na město podaly Věci veřejné právě v souvislosti s nevýhodným nakládáním s majetkem v této oblasti.  

Proto navrhuji aby si město určilo a nejlépe zpracovalo urbanistickou studii, co chce v kasárnách mít a následně volné pozemky řádně vysoutěžilo. 

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku www.facebook.com/prazakusvit a Facebooku Hnutí Úsvit www.facebook.com/hnutiusvit.cz

Autor: Karel Pražák | čtvrtek 19.9.2013 15:33 | karma článku: 8,77 | přečteno: 687x
  • Další články autora

Karel Pražák

Je čas vystřídat!

29.9.2013 v 15:27 | Karma: 17,97

Karel Pražák

Tři měsíce s D3

27.9.2013 v 21:35 | Karma: 8,03