Oprava D3 u mě evokuje vzpomínky na dobu minulou!

Nově otevřená část dálnice D3 již zažívá svou první opravu. Podle vyjádření, která přináší média, totiž stavební firmy musely pokládat asfalt v časovém presu, aby se stihlo slavnostní otevření a předání. To mi trochu připomíná dobu minulou.

Za komunistického režimu se také dělalo jen na oko. Vzpomínám si, že když se chystaly Dožínky a nebylo všude sklizeno, tak se sklidilo jen tam, kam dohlédli papaláši z projíždějícího auta. Ti pak byli spokojeni a vše bylo v pořádku.

Mrzí mě, že jsme se v tomto ohledu neposunuli o kousek dál a stále se využívá stejných praktik. Zajímavé také je vyjádření, že vše hradí stavební firma v rámci reklamace. Kolik tedy asi má marže a zisku na takové stavě, když si může dovolit hned předělat 250m dálnice?

Zatímco oprava povrchu je v režii firmy a ještě se to dá s těžkým srdcem překousnout, tak nechápu absenci plotů kolem dálnice. Je jen štěstí, že se tam zatím nestalo nic vážného a nikdo nebyl zraněn při srážce s divočákem.

Přál bych si, aby nám všem šlo o kvalitu a dobře odvedenou práci, ne jen o to, jak to vypadá. A jak jsem začal, tak bych rád i skončil. Vzpomněl jsem si totiž na vtip z dob komunismu, pětiletku stihneme, i kdyby to mělo trvat deset let…

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku www.facebook.com/prazakusvit a Facebooku Hnutí Úsvit www.facebook.com/hnutiusvit.cz

Autor: Karel Pražák | pátek 20.9.2013 22:08 | karma článku: 10,47 | přečteno: 433x
  • Další články autora

Karel Pražák

Je čas vystřídat!

29.9.2013 v 15:27 | Karma: 17,97

Karel Pražák

Tři měsíce s D3

27.9.2013 v 21:35 | Karma: 8,03