Krok správným směrem, práci nejen nezaměstnaným!

Pokud chce českobudějovická radnice pracovat na úklidu veřejných prostranství je to určitě krok správným směrem. V současné době je totiž naše město v žalostném stavu a úklid je spíše fingován. 

Zrovna nedávno jsem seděl s jedním podnikatelem z centra Českých Budějovic a i on si stěžoval, že oproti Táboru kde také podniká, je v Budějovicích nepořádek.

Za současný stav, který panuje v Budějovicích podle mě stojí fakt, že současné firmy co mají úklid na starost nikdo nekontroluje, nebo to dělá špatně. Nechci spekulovat, zda za tím stojí špatně odvedená práce úředníků, nebo známosti. Prostě uklizeno je špatně.

Přitom se nejedná jen o úklid prostranství, ale i o špatnou údržbu zeleně a v zimě odklízení sněhu. Ono to zase není tak dlouho, co se v Budějovicích přes haldy sněhu nedalo projít. Věřím, že pokud by si tyto povinnosti převzala městská společnost tak by to byl krok správným směrem. Otázkou ovšem zůstává, na koho by pak zástupci města shazovali zodpovědnost, pokud by v Budějovicích opět nastala sněhová kalamita.

Tato myšlenka je zajímavá, ale i ze sociálního hlediska. Jen je zapotřebí zaměstnat skutečně všechny bez ohledu na některé předsudky. 

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku www.facebook.com/prazakusvit a Facebooku Hnutí Úsvit www.facebook.com/hnutiusvit.cz

Autor: Karel Pražák | úterý 24.9.2013 17:08 | karma článku: 7,84 | přečteno: 612x
  • Další články autora

Karel Pražák

Je čas vystřídat!

29.9.2013 v 15:27 | Karma: 17,97

Karel Pražák

Tři měsíce s D3

27.9.2013 v 21:35 | Karma: 8,03