Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P1

poradce 123

19. 8. 2012 7:19
Vyslovuji vám podporu

Vážený pane autore, zajímavým způsobem doporučuje vyslovit podporu lidem jako vy David Gruber v závěru svého blogu http://gruber.blog.idnes.cz/c/283428/Bronz-je-vic-nez-stribro-darebak-je-vic-nez-slusny-clovek.html. A já vám ji teda vyslovuji.:-) Souvislosti vašeho a jeho článku jsou více než zřejmé, stačí se kapku zamyslet.

0 0
možnosti
G

Gašpo_3

18. 8. 2012 12:32
Pokiaľ by sa jednalo o "přebytky"

bolo by nám stále ešte hej.:-)

Situácia sa ale úplne otočila. Parazit má vyššiu spotrebu, než hostiteľ vobec dokáže vyprodukovať. V prírode by bol parazit aj s hostiteľom už dávno pod drnom.

Lenže my tu máme finančný systém, ktorý umožňuje žiť parazitovi na dlh a na dlh aj umelo držať hostiteľa pri živote. Časť spoločnosti, ktorá neprodukuje reálne hodnoty sa príliš nafúkla a tí čo ich produkujú sú na úbyte a ešte po nich štát dupe.

A to do kategórie "parazit" nepočítam štátnych zamestnancov, ktorí sú potrební pre plnenie základných funkcií štátu ( dajmetomu aj štvrtina úradníkov by sa tam dala zaradiť ). Najhoršie je,že kategóriu parazitov rozšírila aj zložka súkromného sektoru, ktorá funguje na princípe dotácií.

No, nedopadne to dobre a netýka sa to len Česka. Bude to globálny pád na držku.:-/

3 0
možnosti
AL

Aladár Ladič

18. 8. 2012 15:35
Re: Pokiaľ by sa jednalo o

Dobře napsáno!

0 0
možnosti
C

carolusI

18. 8. 2012 11:58
Dobře napsané

R^  Jen jednu maličkost bych opravil. Ne všichni důchodci hlasují s darmožrouty. Alespoň část z nich pracovala a nebo má děti, které pracují. A ne všichni trpí stařeckou demencí. Málokterému důchodci se líbí, že podstatnou část nadhodnoty odčerpávají  Kožení, Janouškové, Kolibříci atd. Seznam by byl hodně dlouhý.

1 0
možnosti
AL

Aladár Ladič

18. 8. 2012 15:36
Re: Dobře napsané

Zapomněl jste na Demetery,Lakatoše i Ladiče;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 49
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 927x
Stavební inženýr, v důchodu, zajímající se o politiku, ekonomiku, nové technologie a životní styl.

Seznam rubrik