Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

Legální volný trh je pravicová politika. Šedý nelegální korupční levicová politika.

0 0
možnosti
Foto

Základem kapitalismu je to, že lidé uspoří své plody práce a ty pak přeměňují na kapitálové statky, které jsou pak zdrojem další prosperity. Čím větší svoboda, tím větší prosperita. Volný a neregulovaný kapitalismus by nás dovedl zahrnout nevídanou produkcí dostupnou každému.

1 1
možnosti
PM

P42e45t62r 40M70o92o16s

17. 9. 2016 11:29

Mýlíte se někteří z vás. Volný trh (po marxisticku "kapitalismus") zde existuje již od dob, kdy ti zmiňovaní lovci mamutů právě vylezli z jeskyní a místo toho, aby se rubali s kounkurenčními bandami, začali spolu obchodovat.

Nejprve obchodem výměnným, tzv. barterem (já dám tobě mamutí kůže, ty mě oštěpy), později prostřednictvím nějaké univerzálně směnitelné komodity.

Zprvu to bylo plátno, které se trhalo (odtud tedy "platit" a "trh"), později zlaté, stříbrné a měděné mince.

Tento volný trh fungoval bez problémů tisíce let. Ve své historii byla ekonomika volného trhu jednou zcela potlačena (komunisté po nástupu k moci na dobytých územích) a podruhé zásadně deformována pomocí regulací, direktiv a směrnic (proletáři všech zemí, kteří se v květnu 2004 konečně spojili pod hlavičkou EU):-/RvEU

Proto když dnes někdo tvrdí, že "kapitalismus se přežil" a podobné nehoráznosti, jedná se vždy o komunistu, nebo neomarxistu-eurohujera. Jedině ti chtěli v minulosti obracet náš svět naruby. Nemůže se přeci přežít něco, co se nepřežilo předchozí tisíce let své existence!

5 0
možnosti
Foto

Pane MoosR^R^. Ještě doušek. Ani komunismus nezničil trh. Ten fungoval dál schován za šedou ekonomikou.

1 0
možnosti
PK

Zatím jsem ve Vašem rozboru nenašel nic zajímavého. Opakujete tisíckrát vyslovené, spíše o kapitalismu - jeden mlynář, jeden pekař, dva rolníci, jen jste tam zařadil třeba "tvorbu softwaru". Dnes je ale kapitalismus a trh někde jinde, ale stále platí - bude tady ještě dlouho (přežije i islamizaci) a nic jiného funkčního nebylo vynalezeno.

0 0
možnosti
Foto

Trh ( kapitalismus ) vždy představuje určitý prostor, kde se setkávají kupující a prodávající. Na trhu se uskutečňuje akt koupě a prodeje – dochází ke směně. Trh je systém, který určuje pravidla, podle kterých kupující a prodávající stanovují své ceny, nabízené a kupované množství.Tržní systém je založen na tržních vztazích. Nevím co je na tom tak složitého. To platilo v minulosti a bude platit stále. Nebýt trhu nebylo by pokroku.

0 0
možnosti
Foto

Kapitalismu je hanlivý termín pro volný trh , který používal Marx. Volný trh existuje už od odoby lovců mamutů

5 2
možnosti
Foto

Ale jak známo, lovci mamutů volný trh nepřežili. Příliš mnoho dobra.

2 3
možnosti
Foto

nestažte se objevit objevené, důležité je, že tento darebácký systém nefunguje a je třeba ho změnit

3 5
možnosti
Foto

Funguje od lovců mamutú a bude fungovat dokud bude existovat lidstvo.

1 1
možnosti