Ženy vojáci v Izraelských obranných silách

Izrael je jediná země na světě, kde je vojenská služba povinná pro muže i ženy. Navazuje tím na tradici ženských jednotek během války za nezávislost Izraele. Muži slouži po dobu tří let a ženy necelé dva roky.

Technologie Izraelských obranných sil (IDF) z jedenadvacátého století, je na hony vzdálená od vojáka - zemědělského dobrovolníka – tak jak vypadal během bojů za židovskou samostatnost v roce 1940.

Téměř čtvrtina současného důstojnického sboru, jsou noví přistěhovalci a téměř polovina vysokých důstojníků přišla do země jako uprchlíci.

David Ben Gurion, první Izraelský premiér a ministr obrany, říkával že Izraelské obranné síly (IDF) jsou nejen prostředkem k obraně země, ale také prostředkem k integraci a budování Izraelské společnosti.

Lidé ze všech společenských, ekonomických a politických vrstev a struktur, vykonávají vojenskou službu, bok po boku, se stejnými podmínkami a právy.

Muslimové tyto mladé ženy nenávidí, jednak proto, že jsou to ženy a jednak proto, že jsou to židovky. Ženy vojáci v Izraelských obranných silách, si zaslouží náš respekt a naší úctu. IDF, věřte tomu nebo ne, brání i naši svobodu.

Toto video obsahuje pár fotografii, o životě žen v IDF.

Autor: Karel Krchňák | úterý 19.4.2011 21:18 | karma článku: 19,98 | přečteno: 2215x