Sociální inženýrství Evropy zkrachovalo

Vymíráme. Není to problém. Je to realita. Je to fakt, se kterým se budeme muset smířit. Ty dosavadní štědré sociální systémy jsou totálně úchylné.

 V hospodářsky rozvinutých zemích počet lidí dlouhodobě stagnuje a navíc se zhoršuje poměr mezi mladými a starými tím jak se zlepšuje lékařská péče a prodlužuje se průměrný věk. Mladých lidí je málo. Vymíráme. Nebýt přistěhovalců tak počet obyvatel klesá.

Je to ale skutečně problém ? Podle mě by tato společnost v pohodě zvládla fungovat stejně jako dnes s polovinou lidí. Nicméně děti se rodit musí, jinak lidstvo vyhyne.

  

Co s tím?

Zvyšování daní, zdražování potravin, oblečení, bydlení, zdravotní péče, ... není ideální podpora rodin s dětmi. Znám ze svého okolí několik rodin, které se z ekonomického hlediska rozhodli mít pouze jedno dítě. Dost smutný výsledek evropských vlád sociálního inženýrství.

Jeden člověk v ekonomicky aktivním věku na dva důchody zároveň nenaspoří. Nemluvě o zdravotní péči. Zaděláváme si na velký problém.

Důležité ovšem není to, aby lidé měli lážo plážo fůru dětí, ale aby rodiny měly takové podmínky, aby si mohly naplánovat a přivést na svět do normálních podmínek více dětí. Uměle se toho ale dosáhnout nedá.

Spíš je problém to, že nejvíce dětí mají obvykle ti, kteří společnosti příliš neprospějí (politicky korektně řečeno), což má i svůj genetický rozměr a na potomky se to přenáší. 

 

Rodina, kariéra, snaha si ještě užít

Jde o krizi morálních hodnot. Lidé si tu nutnost přežití druhu v posledních letech neuvědomují a na první místo rodiny dávají peníze, kariéru, vzdělání. To vše je samozřejmě důležité, ale ne na prvním místě.

Ženě, která chce být slušná, věrná a starat se o rodinu, je dnes podsouváno: Staň se místo toho zlatokopkou, rozveď se, ober ho o peníze a vyhoď na ulici. Chlapa si ceň jen na tolik, kolik ti může poskytnout finančních prostředků. Dělej kariéru, kašli na rodinu, buď nevěrná, spi s každým, koho potkáš, s muži i ženami, jednotlivě i v grupáči, choď na potraty, žer prášky, atd.

To jsou přece tvoje práva, je to moderní. Emancipované tehdy , feministické dnes. Pokud se tak budeš chovat, naroste ti sebevědomí, žijeme ve 21. století a ne v nějakém středověku.

Také se nezapomeň vyjadřovat jako například slečna Kočí, to všem ukážeš, jak jsi úžasně rovnoprávná a vzdělaná.

U chlapů je to obdobné, jen s tím, že jsou chlapy víc zaměřeni na svoje JÁ, na vše okolo MĚ, ale  důsledky pro rodinu a děti jsou tristní až fatální. Kdyby aspoň trochu fungoval tradiční model rodiny. Ech, škoda mluvit.

Vy opravdu věříte, že dnes se mají rodiče hůř, než se měli před třiceti nebo čtyřiceti lety? Nebo, že by se děti měly hůř? V době kdy se oblečení dědilo mezi dětmi, kdy i ovoce nebo zelenina bylo nedostatkové zboží, kdy i dovolená na vysočině byl luxus a na rodinu připadalo 0.3 auta?

Dnes lidi akorát víc skuhrají. Dnes když dítě nemá nové značkové hadry, tak je to k nepřežití. O nic víc nejde.

 

Peněžní stimul?

Peněžní stimul nic nevyřeší. Jediné co by skutečně pomohlo je obyčejná lidská jistota. Jistota, že nastavená pravidla se nezmění. Lidi se dokáží přizpůsobit a přežít, ale nedokáží to pořád. Dejte lidem aspoň nějakou jistotu a nepotřebujete peněžní stimuly. Nejhorší co může vláda udělat je to že něco naslibuje, začne plnit a pak zjistí že na to nemá. Lidem chybí jistoty. Nemusí mít milióny, stačí pár základních jistot.

Co třeba školky a školy pro děti. Stávající školky jsou aktuálně přeplněné a nedostačují. - Protože je rušili a teď je jich málo. Ne proto že těch dětí je dnes příliš mnoho.

Měli jsme teď ono úžasné sčítání lidu, tak doufám, že statistici dle něj vše naplánují a do budoucna máme jasno. Ale asi ne.

 

Alternativy

Co je lepší? Mít 15 milionů lidí, přičemž polovina jich nebude umět víc než číst a psát, nebo 8 milionů lidí, do kterých pořádně investuji - vzdělání, kvalitní rodinné zázemí, kvalifikovaná pracovní místa atd. Následně pak budu mít sice polovinu, ale "použitelných" nefetujících vzdělaných lidí platících daně. K čemu jsou systému dobří lidé, kteří vyžadují všemožné ohledy, do onoho systému se integrovat nechtějí a pouze drží nataženou ruku?

Lidé se dožívají průměrně vyššího věku a zdravotnictví je také jinde než před 50ti lety a náklady na stát blahobytu stoupají. Neřešením tohoto problému se schyluje ke kolapsu zdravotního a sociálního systému.

 

Stará pravda - sex je zábavou chudých

Čím lepší podmínky, tím nižší porodnost.  A nejvíc se množí ti s nejhoršími podmínkami. Afghánci se například, válka neválka, za posledních 20 let zdvojnásobili. Muslimové se množí jako křečci a derou se nám do Evropy. Jenže my máme svoje vlastní nemakačenky, svoje vlastní nepřizpůsobivé, kteří mají plno dětí. Ale lze na těchto dětech stavět budoucnost? Existuje vůbec nějaký způsob, jak z této situace ven?

Autor: Karel Krchňák | úterý 26.4.2011 14:51 | karma článku: 28,15 | přečteno: 2175x