Na řešení cikánských zločinů policie nemá čas

Názorně jsme to dnes viděli v TV. Žádní extrémisté nebo radikálové, ale převážně místní zoufalí obyvatelé Varnsdorfu, kterým cikánská kriminalita ničí životy, byli mláceni policií. Na to si čas policie našla.

Policejní mluvčí může donekonečna ohajovat stanovisko, že chtěli zabránit přímé konfrontaci atd. Ale kde byli policisté ještě minulý týden? Co dělali, aby zabránili rostoucí kriminalitě nepřizpůsobivých? Dle statistik, které si policie vede, se některé trestné činy v dané oblasti zvýšili o 350%,  to je to snad nezajímá?

Ano, demonstrace nebyla povolena. Ale ruku na srdce, krádeže, loupeže, parazitování a terorizování okolí cikány z oné „slavné ubytovny“ povoleno je? Nebo si máme začít myslet, že brzo bude zlegalizováno? Ano, přístup zodpovědných tomu bohužel nasvědčuje.

Ne na stranu obětí, ale na stranu pachatelů, se staví obránci zákona. Po dnešním dni mě nikdo nepřesvědčí o tom, že neschopní rádobyhumanisté chtějí celý problém hodit na krk lidem.

Jenže do kdy chtějí autority čekat. Až poteče krev, nebo až budou první mrtví? A ti rozhodně budou, pokud se na problém bude dále kašlat. Žádné nové terénní pracovníky pro začleňování, ale dodržování zákonů. Nic víc, nic míň.

A pokud kdokoliv má problém s dodržováním zákonů České Republiky, může využít skvělou možnost, která je každému k dispozici, a opustit tuto zem. Třeba i se snem, že jinde dodržovat zákony není třeba.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Krchňák | sobota 3.9.2011 20:55 | karma článku: 41,08 | přečteno: 2993x