Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

A přijde vám ještě dopis, že se máte zaregistrovat v nějaké Komoře, tak to neplaťte a vyhoďte to, oni to jen tak zkoušejí. Sem tam na to někdo skočí a zaplatí".

Netrvalo dlouho a opravdu - přípisem mě obeslala Česká komora firem a živnostníků s.r.o. Až z Prahy !

Zdroj: https://kareljelinek1.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=765087

Paní byla sice hodná, že Vás upozornila, ale na celé věci je podivné, kdo vydal povolení k tomu, aby vzniklé živnostenské oprávnění mohlo být zapsáno do této firmy. A že o tom ví pracovnice živn.úřadu, lze předkpokládat, že informace poskytují oni. Tedy samotné úřady. Btw. dle rejstříku jednatel Manák je Slovák, vklad 1.000.--. A smrdí to.

0 0
možnosti
PK

R^ Určitě nejde o podobu německého Fachverband-u, které znám od sousedů.

0 0
možnosti
Foto

Ten hlavní a jediný šmejd který na Vás skočil ve formě živnostenského úřadu a hned inkasoval, je stát a tomu se vyhnout nemůžete.

Ostatní jsou jen napodobovatelé tohoto hlavního šmejda a spoléhají na to, že lidé jsou tak indoktrinováni, že si nevšimnou rozdílu, budou si myslet, že je to také povinnost nařízená státem a zaplatí to.

Je fajn, že se najdou úředníci, které Vás na tyto praktiky upozorní ať už jsou jejich motivace jaké chtějí.

4 0
možnosti
PK

Proč by stát nemohl za vyřízení inkasovat tisícikorunu? Něco jiného jsou tzv. sdružení - mohou být přínosem jestliže poskytují služby - i třeba zvýhodněné - např. právní pomoc, smysluplná školení atd.

0 0
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1725x
No tak určitěěěěě ...

Seznam rubrik