Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Další vlna znárodňování. Po IPB, Banka Moravia a dalších a dalších bankách a firmách.

Před rokem 89 se znárodňovaly majetky, teď se - nejen u nás - znárodňují už jen dluhy bankrotářů.

Bakala vyvařil z OKD odhadem 60 mld., ty jsou jeho privátní a tudíž svaté a nedotknutelné. OKD má 17 mld. dluhů (a jakási pofidérní aktiva, která se nakonec ocení + nulou), které se stanou vlastnictvím celého národa, který je také ze svých daní zaplatí.

Výnosy privatizujeme, dluhy znárodňujeme.

No, můžou si bankrotáři přát něco lepšího?

0 0
možnosti
JR

J25a12n 80R19á48ž

20. 7. 2016 16:41

Nevím o žádném důvodu, který je relevantní pro velkorysou podporu útlumu hornictví na Ostravsku, zvláště když víme, jaké devastující účinky měla velkorysá podpora státu na ochotu propuštěných hutniků při redukci těžkého průmyslu a horníků propuštěných v ramci prvního kola útlumu dolů tamtéž, najít si jinou práci..Teď volaji po velkorysé podpoře také odbory v severočeských uhelných lomech.

Proboha proč bychom se měli sichni skládat na propuštěné hornikx, když propouštěnými zaměstnanci skláren, textilek, huti jinde než v Ostravě, či strojírenských podniků si nikdo hlavu nelámal a proto se většinou ti propuštění uplatnili a trhu práce, neb s "normální" podpory v nezaměstnanosti se nežije nejlépe.

. Jsem zvědavý, jak se budou horníci, kteří si zvyknou na bezpracný, námi všemi dotovaný příjem rovnající se průměrné čisté(!) mzdě zaměstnaného dělníka, hrnout do jiného zaměstnání.

1 0
možnosti
KJ

A já o jednom důvodu vím. Svobodné Dolby !

0 0
možnosti
JF

J75a22n 91F29r25o48l43í67k

20. 7. 2016 15:59

Ceny uhlí ovšem autore nepadají dík Energiewende (stavbou nových uhelných elektráren místo jaderných se spotřeba nesnižuje, spíše naopak), ale dík totálnímu přebytku uhlí na amerických trzích po té, co se začal hromadně využívat plyn z břidlic.

1 0
možnosti
Foto

Staré politické a levicově smýšlející páky (jako třeba Sobotka a Filip atd.) si už pěkně za těch 20 let v profesionální politice nahrabaly a tak by mohly horníkům ze svého pustit chlup. Něco by ale klidně mohl solidárně přihodit i takový starý matador, jako je třeba Kalousek...

1 0
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1726x
No tak určitěěěěě ...

Seznam rubrik