Evropský humanitární prostor

Imigrace je vážným problémem současnosti.Mrzí mne, že většina řešení sklouzává k extremismu.Na straně jedné k nerozvážnému přijímání všech, na straně druhé k odmítnutí každého.Navrhoval bych jiné řešení.Zajímal by mne Váš názor.

POMOC ANO
POMOC NEROVNÁ SE INTEGRACE
POMOC = POMOC jen těm, kteří ji potřebují, bez ohledu na vyznání
POMOC = HOLÁ, ČASOVĚ OMEZENÁ POMOC PRO DŮSTOJNÉ PŘEŽITÍ
NIC VÍC, NIC MÍŇ

Řešil bych to tak, že bych zřídil Evropský humanitární prostor, nikoli uprchlický tábor, ale území s jasnými pravidly, hranicemi, návaznou činností s lidmi a pod evropským právem.

Navrhoval bych začít těmito kroky :

a) dohodnout se v rámci celé EU a pronajmout si např. na dvacet let část území od Turecka, nebo Ruska, Ukrajiny, Sýrie, Řecka ap a ty následně vojensky zabezpečit.
Zařídit tyto oblasti pro důstojné přežití = jednoduché bydlení, zajištění vymahatelnosti práva, bezpečí a pořádku  pro každého, policie, mírové složky armády, zajistit možnost vzdělávání, osvěty a práce, zajistit stravu.

b) udělovat 4letý azyl s možností prodloužení, dle bezpečnostní situace v Sýrii a ostatních postižených zemích.

c) zajistit 3 stupňový systém ochrany a kontroly těchto migrantů. Stylem čím větší a delší prověření, tak tím větší volnost a svoboda, byť stále omezená.

d) 3 stupeň by splnili ti lidé, co by byli bezproblémoví, pracovití, ochotní se vzdělávat. Lidé z této 3 skupiny by mohli požádat o obdobu zelené karty, kterou mají USA a ta by jim po posouzení a splnění podmínek umožnila žít a pracovat v EU natrvalo, tj.opustit tento Evropský humanitární prostor.
V této oblasti by mohla panovat volnost každého státu EU kolik těchto karet vydá, klidně Francie 10 000 a ČR 0, nebo 10, proč ne.

e) tento ochranný azyl v Evropském humanitárním prostoru by byl udělen jen lidem, kteří požádají o ochranu přes jasně daná registrační místa (úřady, zastupitelství, hotspoty ap.).

f) v opačném případě by byli automaticky navráceni do první země před Schengen

g) díky těmto opatřením by Evropa přestala být vábničkou a celkový počet migrantů by byl na 1/100 oproti současnému stavu. O pomoc by požádal opravdu jen ten, kdo ji potřebuje a jde mu o vlastní holý život a nikoli jen o vylepšení špatné ekonomické situace.

h) konečně řešit příčinu, ne následek. Musíme i za pomoci Ruska stabilizovat Sýrii, Írán popř.další země.S Ruskem je potřeba komunikovat, jednat, ale nepodlézat.Klidně ať si 1/2 vezme pod správu EU a druhou Rusko, hlavně ať tam není IS, zničit IS.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Jelínek | středa 25.1.2017 0:15 | karma článku: 16,40 | přečteno: 407x