Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Bábuška a Řezník, ďábelská kombunace

2 0
možnosti
JL

Karle - soudy rozhodují, zda je něco v souladu se zákonem nebo není a nezmění na tom nic ani nějaký Januška. Naopak - rozhodnutí soudů je třeba sledovat a vyvarovat se jednání, kde soud již někdy něco konstatoval. Takže ještě jednou - vykládat zákony má právo soud, nikoli Januška. No a kde je nejslabší místo našeho státu - to je celkem jasné - v hloupých lidech.

2 1
možnosti
KN

Poslanci všech parlamentů v podstatě nechali v platnosti Občanský soudní řád takový, jak jej upravila totalita.

Zdroj: http://kareljanuska.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=621133

Teda nevím, kolik parlamentů tady v ČR podle vás máme, já vím o jednom, ale občanský soudní řád byl od roku 1990 novelizován (změněn) pokud dobře počítám 160x, tedy v průměru 6x ročně. Ten současný OSŘ nemá s tím totalitním vůbec nic společného, krom názvu.

0 0
možnosti
Foto

Míním každý parlament po volbách do parlamentu. Bývá dost obměněn. Žádná novelizace nerespektuje, že výrok soudu musí být pravdivý, čili spravedlivý. Není mou vinou, že tomu některé "osoby s právnickým vzděláním" nerozumí.

1 0
možnosti
Foto

vaše pojetí práva je značně komické

2 2
možnosti
PK

Nejsem po vzdělání právník ale další kontrola poslanců znamená zásahy politiků do soudní praxe a z hlediska vzdělání a podjatosti politiků je to pak katastrofa a stranické soudnictví,ale možná se v tomto mýlim.

0 0
možnosti
Foto

No a přidal bych ještě jeden. Všechny materiály i informace, které se dozví jakákoliv ze stran účastných na trestním a soudním řízení, musí být veřejně dostupné všem. Tím by byl vyřešen problém úniku se spisů.

0 0
možnosti
KN

Dobrý nápad ;-D To by mě zajímalo, jak by se vám líbilo, kdyby třeba podrobnosti o něčím rozvodu, třeba konkrétně ve vaší rodině, soud zveřejnil (aby místní drbny měly jasno a měly to z první ruky). Nejlépe na internetu, ať víme všichni o všech všechno a nemusíme se dohadovat ;-D

0 0
možnosti