Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KN

"Státní moc výkonná se skládá z armády a policie."

Co jste si to zase vymyslel ? Moc výkonná se skládá zejména z vlády a prezidenta jako nejvyšší složky moci výkonné. Vládě a jednotlivým ministrům dále podléhá celá řada dalších ústředních úřadů. Na nižší úrovni patří k moci výkonné také místní samospráva - kraje a obce.

Patří sem mimo jiné rovněž státní zastupitelství. Policie a armáda je jen malou součástí moci výkonné a žádná z nich nemůže jednat mimo zákon, veškeré postupy těchto složek jsou regulovány zákonem. I to, že např. mohou nasazovat tajné agenty.

"Státní úředníci kteří nejsou členy úřadů vyjmenovaného v Ústavě, musí počítat s tím, že po každých parlamentních volbách mohou být vyměnění."

Další kolosální nesmysl. Od toho právě máme zákon o státní službě, aby většina z nich jen tak bez důvodu nemohla být vyměněna. Státní správa se totiž musí řídit zákonem, ne tím, co si usmyslí vláda. Takže pokud chce vláda prosadit své cíle, které není možno prosadit ve stávajícím právním rámci, musí nejprve přesvědčit zákonodárce, aby zákon změnil.

0 0
možnosti

P66e23t63r 28Č54e69j74k90a

18. 9. 2020 19:04

Pan Januška moc kouká na bondovky asi..... ;-D

0 0
možnosti