Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P32e48t86r 75Č16e77j80k22a

14. 6. 2019 19:43

Tak zas ty nesmysly projděme:

"V právním státě nemůže občan usvědčený z korupce kandidovat do zákonodárného sboru" - Rath zatím nebyl odsouzen, takže je zatím ještě nevinný a já upřímně nevím o tom, že by existovalo omezení pasivního práva odsouzením. Je to na voliči, aby zkompromitované existence nevolil.

A podruhé (zřejmě z neznalosti) opakujete i tuto lež:

"Stali jsme se členy ES, ale v právních normách tato skutečnost není nikde definovaná. Není definovaná priorita mezi místními a nadnárodními předpisy."

Kvůli přijetí do EU každá země musí harmonizovat národní právo tak, aby bylo souladné s právem EU, a to ještě před vstupem. A nadřazenost evropského práva nad právem členských států je samozřejmě určena také - a tady do toho vstupuje úplně "nečekaná" instituce - Evropský soudní dvůr, dneska Soudní dvůr EU. Tu nadřazenost komunitárního (dneska evropského) práva nad právem členských států totiž rozhodl právě on.

1 0
možnosti

P35e22t22r 57Č31e29j42k98a

14. 6. 2019 19:59

Jinak pozoruhodné je, že jste zase úplně o 180° otočil....... ;-D Vy jste se divil, jak je možné, abychom měli zadlužené děti - a teď s tím někdo něco dělá a vy na základě toho napíšete "Dítě dorostlé do plnoletosti má povinnost hradit „své dluhy“. "

Já vám teda fakt nerozumím. ;-D Na jednu stranu kritizujete, že lidi hned po osmnácti nahání exekutoři..... na druhou stranu říkáte, že si je mají zaplatit, i když často vznikají z odpovědnosti rodičů (například z plateb komunálního odpadu, nebo za pokuty v MHD).

1 0
možnosti

Naprosto skvěle vystiženo, pro úplnost bych ještě doplnil, že soudruzi soudci, StB atd. nejenže brali za totáče nejvyšší platy, ale díky tomu pobírají dnes i nejvyšší důchody, takže na ně pořád přispíváme.

4 0
možnosti