Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KN

Bylo by dobré, kdybyste si Ústavu přečetl především vy. Celou a ve vzájemných souvislostech, nejen z kontextu vytržená jednotlivá ustanovení.

Také by nebylo špatné, kdybyste končeně pochopil rozdíl mezi přírodními zákony a zákony lidskými. I když jsou se obojí jmenuje zákon, je mezi nimi velký rozdíl. Pak byste možná pochopil, že Archimédův zákon není zákonem ve smyslu právním, poněvadž neupravuje chování lidí. Chování tělesa, ponořeného do kapaliny, je totiž na lidské vůli nezávislé, kdežto chování lidí na jejich vůli závisí.

1 1
možnosti
VB

Pan Moravec by se měl vzdát debat o zdravotnictví, tam se trvale jeví jako jedinec ve střetu zájmů (nemá doktora či sestru v rodině?), je to vždy o platech, nikoli o zájmu pojištěnců a zaměstnavatelů. Jindy jsem mu ale vděčná, např. do debat vtahuje studenty, kteří vypadají jako přemýšliví, takže poskytují lepší vzor pro občany, než s kým se člověk setkává v tramvaji (zombíci s mobilem, kteří nepustí sednout ani 80letého s berlemi). Soudci musí soudit dle zákonů a mezinárod. konvencí a judikatury, např. dle ústavního či štrasburs. soudu. Jací politici (jací občané), takové zákony. Ale je dobře o tom všem diskutovat, jak co zlepšit, nebo proč někdo navrhuje další hloupost apod. Slušně argumentovat.

2 0
možnosti
Foto

Hoďte už na něj deku

0 2
možnosti
JH

Pane Matuško, žijeme přeci demokracii. Moravec se mi sice taky ekluje, ale proč hned na něj házet sít?:-)

3 0
možnosti