Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KB

"Jeden diskutující mne upozornil na to, že je povinností občana zjištění trestného činu ohlásit."

Nesmíte věřit všemu, co se v diskusi dozvíte. Žádná taková povinnost neexistuje a nikdy neexistovala. Pouze v § 367 - nepřekažení trestného činu a v § 368 - neoznámení trestného činu (trestní zákoník) jsou vyjmenované tr. činy kterých se to týká. Doporučuji přečíst.

2 0
možnosti
Foto

Ale doufám, že žádný zákon mi nezakazuje trestní čin ohlásit. Nebudu tento zákoní číst. Nejsem právník.

0 1
možnosti
PK

Pane Januško, jako jaderný fyzik musíte být inteligentní člověk. Tak proč proboha neustále píšete o právu, když tomu vůbec nerozumíte? TO adresujete NSS, to jste to rovnou mohl poslat na Katastrální úřad. Tr.čin spáchal podle Vás kdo? Policie, státní zástupce, soudce? Píšete:" Aby měl soudce pravomoc uvedené činnosti soudit, musel by obviněný uvedenou činností spáchat trestný čin" To je další hloupost. Soud je tu právě od toho, aby rozhodl, byl - li spáchán trestný čin.

2 0
možnosti
Foto

Ústava určuje, kdy soudce může rozhodovat.

0 0
možnosti
TH

"Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí."

Hlavně poslední věta pro váš článek nesedí :) V zájmu všeho lidu neznamená ve svém osobním zájmu pro svoje obohacení.

8 0
možnosti
SB

Ale tady se hovoří o tom, že oni se mandátu vzdali. Takže už ho nevykonávali. Tudíž nemohli ho vykonávat v rozporu se svou přísahou, která je navíc zcela nesmyslná, protože v zájmu všeho lidu nelze vykonávat nikdy nic. Drtivá většina zákonů někoho omezuje v zájmu celku. Například zákon o ochraně kulturních památek omezuje lidi, kteří by chtěli svou historicky cennou nemovitost přetavět podle svých představ. Zákon o tom, že hostinský nesmí nalít pivo mladistvým, omezuje ty hostinské. Je hostinský součást všeho lidu? Bezesporu ano. Je takový zákon v jeho zájmu? Zcela určitě ne. Je však v zájmu společnosti jako celku? Bezesporu ano. Takže je v pořádku, že existuje, avšak určitě není v zájmu všeho lidu, protože minimálně hostinským snižuje obrat.

0 0
možnosti
DP

D15a97d58a13k 74P28e74t46r

18. 6. 2013 5:51

V podstatě se opakujete, to samé minulý den. Asi se dočkáme třetího dílu. V čera, dnes a zítra?

U lobistů se údajně  nenašlo v sejfech nic. Ta jedna, jediná zadržená žena, tak skoro nic. A co ti tři vaši nevinní králové? Kde ty milionky a  cihličky byly? Něco i u nich? Nebo důvěrné dokumenty které se mohou stát výbušnou směsí?

3 0
možnosti
ZD

pane ing. ...Vy jste ...nevím jak Vás nazvat... v podstatě podle Vás je nevinný i Rath...vždyť podle Vás ...on si o ty peníze neřekl...oni mu je dali...tak za co...kde je slib poslance....slušnost...a morálka...byl bych docela rád...aby Vás někdo pořádně oškubal v rámci Vašeho morálního a lidského kontextu....co si Vy z ODS myslíte...od té doby kdy Klaus vyhlásil amnestii přímo šitou na míru největším zlodějům v tomto státě...Vaší pravici...tak Vaší drzosti narostla křídla...mmj všichni měli sedět ...i s Klausem...a s nimi i křišťálový Gross...jak to napsal jeden z lobistů...s tím se souhlasit...polovina sněmovny se DÁ.kriminalizovat...zní to jako hloupý vtip...ale asi ví co píše...a Vy tady o Budulínkovi...tak nyní tu o Karkulce...hezký den všem...ZD

3 1
možnosti
PK

P80a69v35e76l 31K52u53r68a64l

18. 6. 2013 10:27

Amenestii kvůli které nás jednak Štrasburk nutil platit odškodnění za to že se soudní řízení táhnout příliš dlouho a jednak o něco o co ministerstvo spravedlnosti žebralo už 10 let protože mělo přeplněné věznice.

Když byla u vlády ČSSD taky po Klausovi žebrali amnestii která by nutně musela být v dost podobném rozsahu.

0 0
možnosti