Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Karle - jenom jedno. Právnicky jsi bezmozek, ale tu ODS ti schvaluji. Já je sice volit nebudu, ale opravdu mi hlas pro ODS připadá celkem rozumný.

0 0
možnosti

P30e85t49r 28Č75e73j65k51a

20. 10. 2017 9:50

V ČR nemáme žádného panovníka už od roku 1918 - to jste si ještě nezvykl? Žádní soudci si sami mzdu neurčují, soudcům mzdu určuje zákonodárce (který jí mimochodem určuje i sám sobě...). Soudci jsou jenom chránění proti nepřiměřeným zásahům do svých platů a to na základě ústavního principu nezávislosti - ta nezávislost znamená, že ani ten zákonodárce nemůže platy soudců měnit úplně libovolně, jak si usmyslí. Zajímalo by mě, jaký stíhaný úředník je vláčen před soudem za plnění svých povinností...... Kdo jiný má soudit, když ne soudce? A je úplně irelevantní jestli před soudem stojí uklízečka z hospody čtvrté cenové, důchodce, nebo jiný soudce, který v případě odsouzení přijde o funkci....

To, že se politické vedení podřizuje soudní moci je v pořádku - protože všechny moci včetně zákonodárné a výkonné jsou podřízeny právu, které vykládá a uplatňuje moc soudní.

0 0
možnosti
Foto

Ano, pouze "doplatky" podle předpisů, které se na ně nevztahují.

0 0
možnosti
KN

Naše justice se ničemu nevymkla. To jen vaše myšlení se vymklo zdravému rozumu.

2 0
možnosti
Foto

To je hodnocení státní zástupkyně?

0 0
možnosti
AD

Po 250. stejný blábol.

2 0
možnosti

Volit ODS je Vaše právo. Já jen vyjadřuji údiv, když někdo, kdo chce spravedlnost, volí lumpy. Vždyť je to stejné, jako dát klíče od chaty člověku, který mi vykradl byt.

0 0
možnosti
Foto

Pokud bude lump odsouzen spravedlivým soudem, nezaslouží si hlas čestného voliče.

0 0
možnosti