Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

kristusek21

10. 4. 2012 9:29
Je vidět, pane autor,

že jste technik, který o právu nemá ani ponětí, jen si kdesi vyhledá cosi zcela vytrženého z kontextu. Vaše interpretace "odvolání" je zcela mylná a nikdy nikde takto odvolání interpretováno nebylo. Takže speciálně pro vás:

"Odvolání je řádný opravný prostředek, kterým lze napadnout nepravomocné rozhodnutí soudu nebo správního úřadu I. stupně. Odvolací orgán, který je orgánu I. stupně v dané věci bezprostředně nadřízen, přezkoumává správnost napadeného rozhodnutí po všech stránkách (po stránce právní i skutkové) a pokud odvolání shledá důvodným, napadené rozhodnutí zruší a podle své úvahy buď věc vrátí zpět k dalšímu řízení, nebo rozhodne ve věci sám."

O soudci zde nepadlo ani slovo. Většina odvolání se navíc týká procesních vad.

0 0
možnosti
KJ

karellajk

10. 4. 2012 10:14
Re: Je vidět, pane autor,

Žádné odvolání se netýká procesní vady. Každý, kdo se odvolává si přeje, aby soud rozhodl. Není povinností občana znát nesmyslné předpisy Občanského soudního řádu. Po soudci požaduji rozhodnutí, nikoliv výklad Osř. Najděte mi v zákoně odstavec, který nařizuje jednomu soudci vrátit věc jinému soudci. Tak jako občané, tak soudci jsou si před zákonem rovni. Toliko postavení vlastního soudu určuje, která rozhodnutí může soudce učinit. Jinak doporučuji sledovat doporučený soudní proces.

0 0
možnosti