Diskuse

Logická úvaha

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KN

§ 184 trestního zákoníku - Pomluva

Kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.

To, že Andrej Babiš je trestně stíhanou osobou je údaj naprosto pravdivý, takže těžko může být někdo stíhán pro pomluvu, pokud to o něm říká.

Myslíte si, že když sem hodíte téměř identický článek znovu, když už vám v minulé diskuzi došly argumenty, že se tím něco změní ? Andrej Babiš bude i nadále trestně stíhaný, dokud policie nebo státní zástupce trestní stíhání nezastaví, případně soud pravomocně nerozhodne, že je vinen (to už nebude trestně stíhaný, ale odsouzený), případně že je nevinen. Dále může nastat případ, že prezident nařídí, aby se v trestním stíhání nepokračovalo, nebo v důsledku nových voleb získá Andrej Babiš novou imunitu, čímž bude trestní stíhání opět přerušeno do doby, než o něm rozhodne sněmovna.

Než nastane některá z těchto skutečností, je trestně stíhaný a je možno o něm tuto informaci uvádět a není to pomluva, i kdybyste se na hlavu stavěl ;-D

0 0
možnosti
Foto

Paní Nováková. Nutná podmínka k tomu, aby kdokoliv byl označen osobou "trestně stíhanou " je existence soudního výroku. Musíte rozlišovat příčinu a důsledek. V každém výroku.

0 0
možnosti
JL

Celkem mě rozesmál nadpis článku. Jenom jeden poznatek. Tvrdíš, že označení Andreje Babiše za osobu trestně stíhanou je trestným činem pomluvy. Jenže on pan Babiš je osobou trestně stíhanou, takže chceš, aby někdo jiný byl stíhán za to, že konstatoval pravdivou informaci.

0 0
možnosti
Foto

Jirko, jestliže neskončilo policejní vyšetřování, nikdo nesmí být označen za občana soudně stíhaného. Přemýšlej trochu. Pouze až to soud povolí, může k takovému oznámení dojít.

Výchova našich "občanů s právnickým vzděláním" má značné nedostatky.

0 0
možnosti