Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

27. 4. 2012 9:51
Prohlášení o nepodjatosti bychom byli potřebovali dřív

Když ÚS rozhodoval o tom, zda může sněmovna zmrazit platy soudců.  V té době čtyři soudci u ÚS končili. O dvou z nich bylo známo, že se vrací do soudnictví, další o tom uvažoval.  Myslíte, že se některý ze slovutných a geniálních ústavních soudců otázkou případné podjatosti zabýval? Myslíte, že si vzpomněl na věc, kterou musí znát každý soudcovský elév?  Ne - nikdo z nich nepochyboval o tom, že když sněmovna rozhoduje o přihazování do koryt, neohrožuje nezávislost soudců. Běda však, když přihazovat přestane. To jsou hned soudci závislí.

   Ještě jedna "drobnost".  Slyšel jste od šéfa ÚS, slovutné to ikony spravedlnosti, že krádeže vyšetří (ano, krádeže, popsané skutečnosti nejsou chybou ani náhodou)?  Že tedy bude pečovat o svěřený majetek? Ne. Jen blafy o formálním pochybení.  Jaké sankce postihnou ty, kdo poškodili soud. Ty, kdo jednali nezákonně (výběrová řízení)? Je to jeho povinností, podklady mu FÚ zajistil.  Bude nás pan Rychetský informovat. Nebo tato povinnost pro ÚS neplatí?

0 0
možnosti
VH

Stará kára

27. 4. 2012 10:06
Prohlášení o nepodjatosti bychom byli potřebovali dřív ....

Z uvedeného je zřejmé, že nepovažuji za tragedii rozhodnutí pana Kalouska (stejně by pokutu platil stát státu). Tragedií je sám Ústavní soud, respektive většina jeho soudců.  Předsedou soudu počínaje.  Nechutností je, že pan Rychetský nekoná. Že nekoná jednak jako nadřízený a netrestá špatnou práci, jednak jako občan (navíc právně vzdělaný) v případech, které velmi vážně navozují podezření z páchání trestného činu.  Jenže pan Rychetský nemusí samozřejmě nic. Patří mezi ty "imunní".  (Jednomu se chce dodat "darebáky", ale neučiní tak, neboť by mohl být penalizován /imunní nejsa/.)

1 0
možnosti