Diskuse

BIS, ABL, UF!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AKSS

Abadi Kwame stokrát smazaný

30. 3. 2012 10:07
Opatření o advokátovi má smysl

Podávání ústavní stížnosti není nic triviálního a musí kromě řady formálních náležitostí obsahovat i vhodnou právní argumentaci, v čem podávající spatřuje např. neústavnost napadeného právního předpisu. Toto je zcela mimo možnosti průměrného občana. Opatření, že podávající musí být zastoupen advokátem je tam proto, aby Ústavní soud nebyl zaspamován kravinami a nesmyslnými podáními lidí, kteří vidí porušení ústavních práv ve všem. Současnou úpravu vnímám jako naprosto oprávněnou.

0 0
možnosti
KJ

karellajk

30. 3. 2012 10:18
Re: Opatření o advokátovi má smysl

To, zda je návrh na rozhodnutí ÚS smyslplný, nemůže rozhodnout nikdo jiný, než ústavní soudce.  To, co předchází je úplně zbytečné. Soudce je od toho, aby soudil, ne aby kontroloval zda byly splněny nesmyslné požadavky jiných předpisů.

0 0
možnosti
T

Tonička

30. 3. 2012 10:03
Mobilní operátor - ČTU - a předpisy...

Předpisů je plno, institucí též, ani jedno neslouží lidem, nač tohle všechno platíme z našich daní mi není jasné. Mobilní operátor mi změnil tarif - požadoval neúměrné platby - ČTU je pouze mrtvý brouk nic neřešící - stejně jako většina institucí.  Neoprávněnému požadavku operátora jsem odolala, tahanice trvala dlouho, písemné doklady mám v rukou dodnes, kdyby dal věc soudu sám, jak jsem požádala... Proč tohle musíme absolvovat a trpět nefunkční instituce, jakékoliv?

0 0
možnosti