Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Vlastimil.Kornas

21. 4. 2010 15:48
Podivnost

Čím to,že 1200 let v církvi celibát nebyl,nikomu to nevadilo a najednou se přišlo na to,že musí být?To se nějak najednou změnila Bible a Boží zákony?

Mě osobně se celibát kněží jeví jako pitomost.Jestli by Bůh chtěl aby mu sloužili lidé,kteří se nemají množit,tak by si takové udělal.Ve skutečnosti takoví existují-ženy s Turnerovým syndromem a taktéž muži s nevyvinutými rozmnožovacími orgány.Jenže po hříchu,z těch se kněží ani jeptišky nestávají.

0 0
možnosti
JAZ

alexej77

4. 4. 2010 11:44
K civilnímu soudu!

Zneužívání dětí (i jiných osob) křesťanama jsou známy i v ČR.Jen nechapu proč tito zločinci nestanou před civilním soudem??Prohlásil bych církev za ilegální sektu.Zločinů mají na kontě více než mnoho.

0 0
možnosti
S

Semper2

22. 3. 2010 21:17
Je snad pohlavek projevem pedofilie...

problem je v tuposti ceskych novinaru, kteri prekladaji ze zahranicnich, zejm. nemeckych zdroju. V nemcine, zejm v zapadni  jazykovem uzu, se slovem ´´missbrauchen´´  oznacuji  totiz  fyzicke tresty.

Dnes by tak byl obvinen i biskup  J.A. Komensky, neb napsal, ze jest dobre obcas ditko nezbedne proutkem lehce premrstiti.

Bratr soucasneho  papeze  Georg Ratzinger mrksnul takto po jednom rozjivenem fakanovi zidli. Fysicke trsty byli driv naprosto obvykle ve vsech skolach. Pokud bych to mel posuzovat podle soucasnych kriterii, tak v cs. statnich skolach bylo v minulosti ´´tyrano´´  80 procent zaku.

Moje deti nastevovali katolicke skoly, ja sam take a mohu je jen doporucit - jsou to skoly s vysokou, mozna tou nejvyssi urovni. Zrovinka letosni misska je take studentkou katolickeho gymnasia.

Pokud by se jednalo o  provozovani ´´sexualverkehr´´, ´ to by bylo horsi, ale zatim jsem o takovem pripoadu neslysel.

0 0
možnosti
S

Semper2

22. 3. 2010 21:18
Re: Je snad pohlavek projevem pedofilie...

errata : deti navstevovaly, omluva

0 0
možnosti
OK

iacobau

22. 3. 2010 9:22
Pár připomínek

Zajímavý článek, ale mám připomínky:

1) Likvidovat víru dítěte může autorita zneužívajícího zbožného rodiče stejně dobře.

2) Masovost zneužívání dětí v církevních školách je mediální obraz. Jaká je skutečnost? Dnes to stěží někdo dokáže hodnověrně říci, když se případy prošetřují (byť zcela určitě nejde o ojedinělé případy)

3) Křesťanský kněz nepředstavuje Boha na zemi.

4) Církev se stará o pozemský život (charita, starost o chudé a trpící jako Matka Tereza...). 5) Vina "zhýralého" kněze v církvi není bagatelizována (každý bude souzen...), ale bohužel pouze řešena uvnitř (aby to nepoškodilo církev), a to je asi největší chyba. 6) Celibát jako opatření proti dědění majetku je nesmysl (po zemřelém knězi může jeho majetek dědit příbuzenstvo, ale kostel ani fara mu stejně nikdy nepatří). Celibát navíc vychází z teologie sv. Pavla. 7) I v církvích, kde je celibát dobrovolný, jsou známy případy zneužívání.

0 0
možnosti
U

ufonek007

22. 3. 2010 12:06
Re: Pár připomínek

R^

0 0
možnosti
AK

Alka.24

22. 3. 2010 9:17
Pokud

si připustíte že je Bůh, nevím jestli jste věřící, jak myslíte že "naloží" s těmito kněžími? Myslíte, že nám nevadí jak se chovají? Ano, pro nás věřící je kněz autorita a je hrozně špatně, že církev místo toho aby na takového kněze ukázala, to zakrývá a hodně si tím škodí. Osobně si myslím, že takový kněz být ani věřící nemůže, protože VÍ, že za každý špatný skutek následuje trest.

0 0
možnosti
PH

petrph

22. 3. 2010 8:49
nějak se mi nezdá ten argument

Tedy, že by církev v ranných dobách měla strach, aby se její majetek nedrobil - nepřesouval na děti kněží.Přece, nikdy nebyl spojován soukromý majetek kněží a církve jako instituce. nebo i jinak, i v církvích kde se kazatelé mohou ženit, nebývá (a nikdy nebylo ) zvykem, že by dítě mohlo po otci zdědit třeba  kostel ve kterém sloužil..Tento majetek zůstával vždycky církvi, podobně jako děti nedědí majetek firmy, v které pracují jejich rodiče (pokud to nebyla jejich soukromá firma).

Bu´d j ak buď, musíme se pohybovat ve sféře duchovní, tedy že kněží mají upřít svoje myšlenky směrem k Pánu ,a nikoliv někam úplně jinam. Píši záměrně myšlenky, protože už takové hříšné myšlenky (kterým se asi nikdo nevyhne) by měly dotyčneho duchovního upozornit že je na šikmé ploše, a že by neškodila taková studená sprcha nebo stokrát otčenáš. No a že když takovým pudům podlehne, tak jediná správna cesta je sundat kutnu a vyrazit směrem na pracovní úřad.

0 0
možnosti
S

Semper2

22. 3. 2010 21:21
Re: nějak se mi nezdá ten argument

ano tenhle  udajny duvod  pro  zavedeni celibatu je lichy, protoze po celibatnim knezi  dnes casto deti stejne jeho pribuzni, sourozenci atd. a nikoli Cirkev.R^

0 0
možnosti
V

viking

22. 3. 2010 7:47
Souhlas !

Verit v Boha muze kazdy a k tomu nepotrebuje zadneho flandaka !

KarmaR^

0 0
možnosti
JA

Jacobo Arbenz

22. 3. 2010 7:45
100% souhlas

Stoprocentní souhlas a karma jako hrom. Nicméně počítejte s tím, že se vám od příslušníků zdejší katolické kliky dostane věčného zatracení a obviňování z nenávisti - prostě klasika. :-) 

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

22. 3. 2010 9:01
Re: 100% souhlas

Zdejší katolická klika nemá moc nikoho věčně zatracovat. My můžeme akorát napsat, že autor píše nedopečené hovadiny a to i o jiných tématech.

0 0
možnosti

crocodileclip

22. 3. 2010 7:09
Víra je slepá

Ve vztahu k bohu dobrá, ve vztahu k lidem zastupujícím boha je jakáhokoliv víra  v TY lidi blbost už hodně dlouho:-(

0 0
možnosti
FK

manilaman

22. 3. 2010 7:06
Pravda pravduoci

Psal jsem o Irsku v clanku http://frankkrejci.blog.idnes.cz/c/112549/A-co-kdyz-vase-13-ti-leta-dcera-otehotni.html. Psal jsem o cirkvi mnohokrat, pranyroval jsem je a pranyruji kdy jen mi neco na ne napadne, ale s veriimi nic nenadelate. Budou je hajit a hajit a hajit. Vzdal jsem to. Vase slova jsou dobre mirena, ale najdou se v diskuzi takovi, kteri vam reknou, ze to jsou ojedinele pripady, ze to neni overene, ze to media prehaneji, ze jsou to vsechno svati knezi a vy jste ten spatny. Doufam, ze se mylim, ale vim, ze se nemylim. Vyresily by to svetske zakony. Vezeni, kastrovani, vyhosteni jew na opusteny osrov. Zbavit se te chatry pedofilske.

0 0
možnosti